ABN AMRO WTT

Nijboer wint ‘Supermatch’ ABN AMRO WTT

Ryan Nijboer is tijdens de finale van de Supermatch als winnaar uit de strijd gekomen. Het toptalent heeft hiermee een wildcard gewonnen voor het kwalificatietoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Tijdens de Supermatch deden acht van de grootste talenten van Nederland een gooi naar een plaats op dit prestigieuze tennistoernooi. Nijboer veroverde niet alleen een plaats voor de kwalificatie, maar won ook een bedrag van 7.500 euro waarmee hij zijn tenniscarrière een flinke impuls kan geven.

Nijboer wint 'Supermatch' ABN AMRO WTT

Ryan Nijboer

Hoofdsponsor ABN AMRO wil met de Supermatch buitengewoon gedreven sporters een zetje in de rug geven en een podium bieden waarop zij zich verder kunnen profileren. Nijboer werd samen met zeven andere tennisbeloftes geselecteerd door toernooidirecteur Richard Krajicek en Paul Haarhuis.

De volledige spelerslijst van de Supermatch, naast Nijboer, zag er zo uit: Sidané Pontjodikromo, Igor Straatsma, Daniël de Jonge, Zachary Eisinga, Amadatus Admiraal, Len Schouten en Jesper de Jong. De tennisbelofte uit Dronten slaagde er uiteindelijk in de finale na een zinderend duel te winnen. Nijboer versloeg Jesper de Jong in de tiebreak van de derde set, 4-6, 7-5, 7-6(4). Naast deelname aan het kwalificatietoernooi voor het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt Nijboer voor deze bijzondere prestatie beloond met een trainingssessie met een topspeler en een sessie met een topcoach.

Nijboer wint 'Supermatch' ABN AMRO WTT 3

Nijboer kan terugkijken op een spectaculaire finale van de Supermatch. ‘Er stond veel spanning op de wedstrijd, het was misschien wel een van de belangrijkste wedstrijden die ik gespeeld heb. Ik ben enorm trots dat ik op het kwalificatietoernooi mag spelen om een plek te bemachtigen bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. De tegenstanders daar zijn natuurlijk ongelofelijk sterk, maar dat is alleen maar mooi. Het biedt mij de unieke kans om op het allerhoogste niveau te tennissen en dat is een verrijking van mijn carrière.’

Het ABN AMRO World Tennis Tournament is van 11 tot en met 17 februari in Ahoy Rotterdam. Het kwalificatietoernooi start zaterdag 9 februari.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z