Advantage

Open toernooien maken tennis nog leuker

De tenniszomer staat in het teken van de open toernooien. Na de voorjaarscompetitie en clubkampioenschappen, die vaak in juni worden gehouden, organiseren veel verenigingen in de zomer open toernooien. Zo kan je, als je wilt natuurlijk, de hele zomer blijven tennissen en wedstrijden spelen, voordat de najaarscompetitie weer in september begint.

Vincent Mooi uit Emmen is dit jaar voor het eerst gaan deelnemen. Hij is deze zomer begonnen met tennislessen en heeft de smaak meteen te pakken. Vincent: “Ik ben bevangen door het tennisvirus. Een aantal weken geleden speelde ik mijn eerste toernooi dat verrassend goed ging. Ik won meteen! Samen met een collega heb ik mij direct opgegeven voor een tweede toernooi bij onze eigen vereniging. Die ging dan weer wat minder goed, maar dat mag de pret niet drukken.”

Open toernooien maakt tennis leuker

Meedoen aan een open toernooi maakt tennissen leuker en Vincent is dan ook niet de enige die enthousiast is. In 2017 namen bijna 150.000 tennissers deel aan één van de open toernooien in ons land. Hieronder drie redenen waarom je ook zeker eens mee moet doen aan een open toernooi, of dat nu in de zomer is of op een ander moment in het jaar, want toernooien worden het hele jaar georganiseerd.

1. De gezelligheid

Meedoen aan een open toernooi is vooral heel gezellig. Iedereen die lid is van KNLTB kan deelnemen aan één van de toernooien door heel Nederland, ongeacht bij welke vereniging je zelf lid bent. Naast het spelen van de wedstrijden draait het om de gezelligheid met elkaar. Je drinkt na de wedstrijd met elkaar wat op het terras, leert nieuwe mensen kennen en toernooien organiseren vaak ’s avonds en in het weekend activiteiten op de vereniging. Feestavonden zijn zeker geen uitzondering in de tenniszomer.

2. Wedstrijdelement

Wat je in de trainingen leert of wat je oefent als je zelf op de baan een balletje slaat, kan je nu toepassen in wedstrijdjes. Door het echte spelelement word je niet alleen technisch beter, maar ook mentaal sterker.

Open toernooien maakt tennis leuker 1

3. Past in elke agenda

Bijna alle verenigingen organiseren een open toernooi. Als je wilt, kan je elke week meedoen aan een toernooi. Er is zoveel keuze, dat er altijd wel iets in je agenda past. En het is direct een mooie gelegenheid om andere tennisparken in de omgeving te zien. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Zie hier een handig overzicht met alle toernooien deze zomer.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z