Advantage

Tennis: de sport voor het hele gezin

In Nederland hebben we het allemaal wel eens gedaan, we verblijven in een van de vele vakantieparken en doen een rondje midgetgolf of stappen de tennisbaan op. Typische bezigheden voor het hele gezin! Maar niet alleen tijdens je verblijf in een vakantiepark is het leuk om een racket te pakken en met het hele gezin de tennisbaan op te stappen. Ook gedurende het hele jaar is tennis de sport bij uitstek die je met het hele gezin kan doen.

Jong geleerd

Voor de allerkleinsten zijn er al tennisprogramma’s die je kennis laten maken met de sport. De KNLTB heeft daar Tenniskids voor in het leven geroepen. Een tennisprogramma voor kinderen van 4 tot 15 jaar, om hen spelenderwijs in aanraking te laten komen met de sport tennis en tegelijkertijd de fysieke en sociale vaardigheden te versterken.

Wil je meer weten over Tenniskids? Klik dan hier!

Oud gedaan

Niet alleen bij de allerkleinsten maar ook bij ouderen is tennis nog steeds een populaire sport. Tennis is gezond, is namelijk goed voor hart- en bloedvaten en uit onderzoek blijkt dat mensen die tennissen een hogere levensverwachting hebben. Op internationaal niveau zijn er zelfs nog 85+ toernooien, het is dus nooit te laat om te beginnen…of om weer opnieuw in te stromen!

Lees hier meer over hoe gezond tennis voor je is!

Samen op de baan

Een potje tennis tegen iemand die 20 jaar ouder is, het kan! Het unieke aan tennis is, is dat verschillende leeftijden elkaar ontmoeten op de tennisbaan. Dubbelpartners met 10 jaar leeftijdsverschil of een balletje slaan met je vader of moeder. Het kan!

Lees hier het verhaal van Jenneke die met haar dochter elke week op de tennisbaan staat!

Het hele gezin

Kortom: tennis is een sport voor het hele gezin! En laten we het niet houden bij dat ene partijtje tijdens de vakantie, maar ga eens wat vaker de tennisbaan op. Er is altijd wel een tennisvereniging bij jou in de buurt!

Waar wacht je nog op? Check hier de verenigingen bij jou in de buurt.

De redactie van tennis.nl is continu op zoek naar mooie tennisverhalen. Zo ook over de voordelen van tennis. Heb jij tips? Laat het ons weten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z