Advantage

Waarom een vereniging tennis leuker maakt

Heb je zin om te tennissen, dan bieden veel parken je de gelegenheid een losse baan te huren. Maar één van de allerleukste dingen aan tennissen, is de gezelligheid van een vereniging. Het wordt vaak genoemd als het ‘hart’ van een tennispark. Benieuwd waarom? We geven je drie dingen die een vereniging jou kan bieden.

Het ontmoeten van nieuwe mensen

Een tennisvereniging biedt je de gelegenheid om op een toegankelijke manier nieuwe mensen leren te kennen. Veel tennisleden komen nieuw bij een vereniging na het afronden van een studie of verhuizing en kennen elkaar niet. Door het organiseren van activiteiten zoals laddercompetities en borrels kom je gemakkelijk in contact met leeftijdsgenoten en tennissers van jouw niveau. Zo ook Beatrijs uit Rotterdam: “Na het verhuizen naar deze regio wilde ik graag beginnen met tennissen. Via de introductiecursus heb ik samen met mijn vriend verder kennis gemaakt met de vereniging. Op die manier zijn we op een laagdrempelige manier gestart. Inmiddels ben ik wekelijks zo’n 1 à 2 keer op de vereniging te vinden.”

Fitheid

Tennis is een sport die veel gezondheidsvoordelen kent en je tot op late leeftijd kan beoefenen. Daarbij is het vooral een hele geschikte sport om op je eigen niveau en tempo op te starten. Zo was Marlou, vroeger een tennisster, al vier jaar uit de running door een blessure. Ze wilde het spelletje weer proberen op te pakken en via een competitieteam kreeg Marlou twee jaar geleden de gelegenheid om er voorzichtig in te komen, in de sport maar ook tussen de mensen bij een nieuwe vereniging. “Je moet in het begin vooral niet teveel verwachtingen hebben van je niveau, maar dat was nog wel eens moeilijk.. Inmiddels tennis ik pijnvrij en ben ik heel blij dat ik weer lid ben geworden van een tennisvereniging. Een groot voordeel is dat ik er veel mensen heb leren kennen en dat nog steeds doe, maar het allerfijnst is dat ik er elk moment van de dag en het jaar kan sporten als ik dat zou willen.”

Een tweede familie

Naast het meemaken van feestjes en toernooien, vinden veel mensen het erg leuk om dit zelf te organiseren. Een tennisvereniging geeft je die mogelijkheid, want die kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Tennisverenigingen- en toernooien staan erom bekend dat het niet alleen om de sport en competitie gaat, maar met name ook om de gezelligheid. Sporten combineren met gezelligheid, wie wil dat nou niet? Folkert uit Den Haag werd zo’n 10 jaar geleden lid bij Thor de Bataaf en heeft mooie herinneringen aan de club. “Van de spontane feestjes na competitiedagen, de Ladderzatavonden waarbij we in Onesies de baan op gingen, het houten racket toernooi in Wimbledonstijl tot aan de Franse dag met naast tennissen ook Jeu de Boules op het programma. Inmiddels organiseer ik zelf vanuit de activiteitencommissie veel van dit soort eendagstoernooien. Het mooie van actief zijn binnen de vereniging is dat het ook veel teruggeeft. Het verenigingsleven speelt nu een grote sociale rol in mijn leven. Dat gaat zelfs zover dat we met een groepje van 12-16 man dit jaar al voor de derde keer naar Spanje afreizen voor een gezellig weekend weg. Soms denk ik wel eens, leef ik gewoon in een tweede studentenleven. Dan besef ik terdege maar weer hoe goed ik het getroffen heb.”

Kortom, tennissen bij een vereniging kent grote voordelen en maakt het tennissen voor veel mensen gezelliger. Er is volop keuze aan verenigingen, van groot tot klein, met een grote verscheidenheid aan mensen, leeftijden en niveaus. Je bent helemaal vrij om te bepalen hoe vaak je er komt, maar je kan altijd aanschuiven bij de toernooien, toss-avonden (vrije speelavonden), feestjes en andere activiteiten die worden georganiseerd. Wij zeggen: win-win! Ben je op zoek naar een vereniging bij jou in de buurt, check dan de verenigingszoeker. Nieuwsgierig hoe de gezelligheid van het studentenleven samen gaat met tennis? Bekijk dan deze video van Job & Hanna!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z