Advantage

De Voorjaars-competitie

De KNLTB Voorjaarscompetitie 2019 met maar liefst ruim 30.000 teams is gestart! De voorjaarscompetitie wordt door veel tennissers beschouwd als de mooiste periode van het tennisseizoen. Maar wat is het en wat maakt het zo leuk?

De Voorjaars-competitie in een notendop 2

in het kort

De voorjaarscompetitie is een tenniscompetitie waarbij je in zeven speeldagen, tussen april en juni, kampioen probeert te worden van je poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Je treft iedere tegenstander één keer en als je ‘geluk’ hebt bij de loting speel je vier keer thuis en ga je drie keer op bezoek bij een andere club. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is, niet geheel verrassend, de kampioen.

De Voorjaars-competitie in een notendop 4

competitie spelen zoals jij het wilt

De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod. Je kan meedoen in een heren, dames of gemengd team (ook wel mix team genoemd). Van oudsher zijn de zaterdag en zondag het meest bekend, maar de afgelopen jaren zijn nieuwe competitievormen ontstaan. Iedere dag van de week wordt er gespeeld op regionaal en landelijk niveau. De tennisclub bepaalt welke competitievormen worden aangeboden.

De Voorjaars-competitie in een notendop 3

Teamgevoel, gezelligheid en ontwikkeling

Waarom een tennisser aftelt naar de voorjaarscompetitie zit hem in veel dingen. Het wordt lekker weer en je krijgt bijna het gevoel alsof je weer de wei in mag. Bovendien is de competitie hét ultieme teamelement aan tennis; samen de baan op, winnen en verliezen en gezellig een biertje drinken achteraf op het terras. Ook op persoonlijk vlak is de voorjaarscompetitie geliefd; wedstrijden spelen biedt je de mogelijkheid je te ontwikkelen als speler op techniek, inzicht en mentaal vlak. Benieuwd naar hoe zo’n competitiedag eruit ziet? Bekijk hier de video van het gezelligste derde mixteam van Thor de Bataaf om een idee te krijgen!

De Voorjaars-competitie in een notendop 1

Competitie spelen, iets voor jou?

Ben je benieuwd naar de voorjaarscompetitie en wil je het zelf wel eens ervaren? Bezoek in het weekend een tennispark en kijk je ogen uit, want tennissen in Nederland leeft misschien wel het meeste in het voorjaar! Leuk om te weten is dat de Eredivisie Heren, de hoogste klasse in het herentennis in competitieverband, ook is begonnen. Nationale toppers zoals Thiemo de Bakker, Jesper de Jong en Dennis van Scheppingen (voormalig top-100 speler) nemen hieraan deel. Een mooie gelegenheid om (gratis) de beste competitieteams van Nederland van dichtbij in actie te zien.

Zelf deelnemen? Bekijk online via de competitiezoeker van de KNLTB het competitieaanbod van de verenigingen, of informeer bij een vereniging in je buurt. In het Najaar wordt er ook competitie gespeeld, waarvoor inschrijvingen in mei/juni openen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z