Lizzy de Greef High Five

Competitie

Maar liefst 200.000 (rolstoel)tennissers spelen competitie. Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw club en kan jij je spel- en tennisvaardigheden ontwikkelen. Competitie spelen heeft nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel (rolstoel)tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Verschillende competitievormen

Iedereen die lid is van een KNLTB-vereniging kan competitie spelen. Als rolstoeltennisser kun je deelnemen aan verschillende competitievormen. Er bestaat geen aparte rolstoeltenniscompetitie. Tennis is een van de weinige sporten waarbij invalide sporters en valide sporters met en tegen elkaar in wedstrijdverband kunnen spelen, zowel in het enkel- als dubbelspel. Een mooi voorbeeld is Taco Nijhoff die als enige rolstoeltennisser bij Oudenrijn Tennisclub helemaal zijn plek heeft gevonden en onderdeel uitmaakt van een valide competitieteam.

8&9 Tennis

Een van de competitievormen waaraan rolstoeltennissers prima kunnen deelnemen is 8&9 Tennis. 8&9 Tennis is een laagdrempelige dubbelcompetitie speciaal voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Bij 8&9 Tennis speel je twee dubbelpartijen, dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!

Doe je ook mee?

Is competitie spelen echt iets voor jou? Check bij de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging of je mee kan doen!

Gerelateerd aan deze pagina

Toernooien

Toernooien