Australian Open

Haase en Bertens meteen in actie bij Australian Open

Kiki Bertens en Robin Haase komen meteen op de eerste dag van de Australian Open in actie in de eerste ronde van het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Australian Open: The Happy Slam 2

Haase opent op Court 14 om 02.30 uur (Nederlandse tijd) tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez, de nummer 101 van de wereld. Bertens begint om 04.30 uur in de 1573 Arena aan haar Australian Open tegen de Amerikaanse Alison Riske. De Westlandse is als negende geplaatst op het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Met Riske treft Bertens de nummer 48 van de wereldranglijst.

De 27-jarige pupil van coach Raemon Sluiter trof de één jaar oudere Amerikaanse twee keer eerder op de WTA Tour, beide keren stapte Bertens als winnares van de baan. Ze versloeg Riske in 2013 op hardcourt in Toronto en in 2017 op het gravel in Neurenberg. Bertens prolongeerde toen in de Duitse stad de titel die ze een jaar daarvoor ook al had gepakt.

Als Bertens in Melbourne ook wint van Riske, neemt ze het in de tweede ronde op tegen de winnares van de partij tussen olympisch kampioene Monica Puig uit Puerto Rico en de Russin Anastasia Pavlyuchenkova.

Bron: AD

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z