Australian Open

Ook Haase onderuit in Melbourne

Na Kiki Bertens is ook Robin Haase uitgeschakeld op de Australian Open. Hij verloor zijn tweederondepartij kansloos van Tomas Berdych: 6-1, 6-3, 6-3. De partij duurde slechts 1 uur en 19 minuten.

Haase doorbreekt negatieve reeks in Melbourne

Bron: AFP/Paul Crock

Vanaf het begin van de partij liep Haase achter de feiten aan. Berdych (33) stond jarenlang in de top 10 van de wereld en haalde in Melbourne ooit de halve finale. Door een lange rugblessure afgezakt op de wereldranglijst tot plek 57, maar eenmaal hersteld maakt hij weer indruk. In het begin van dit seizoen haalde de Tsjech al de finale van het toernooi in Doha. Op de Australian Open rekende hij in de openingsronde overtuigend af met de geplaatste Brit Kyle Edmund.

En hij trok die lijn door tegen Haase. Die werd in de openingsset, die slechts 19 minuten duurde, twee keer gebroken. Berdych verloor op eigen service amper een punt. Na de tweede set had hij in totaal pas vijf punten ingeleverd bij zijn opslagbeurten.

In de derde set kon Haase een tijdje bijblijven, maar bij 4-3 voor Berdych werd hij opnieuw gebroken en was het een bekeken zaak.

Haase had twee van zijn eerdere vijf partijen tegen Berdych verloren. Vanochtend was er geen houden aan voor de Hagenaar, die voor het eerst sinds 2011 de tweede ronde had gehaald in Melbourne door een prima zege op Guillermo Garcia-Lopez. Hij komt later op woensdag nog wel in actie in het dubbelspel, met landgenoot Matwé Middelkoop.

Bron: AD

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z