Australian Open

Schuurs meteen onderuit met nieuwe dubbelpartner

Demi Schuurs en haar kersverse dubbelpartner Bethanie Mattek-Sands uit de Verenigde Staten hebben de partij in de eerste ronde van de Australian Open verloren van het duo Elise Mertens en Aryna Sabalenka: 6-2, 3-6, 6-3.

Automatische concepten 24

De Australian Open is het eerste grote toernooi waarop Schuurs speelt met Mattek-Sands. Het palmares van de Amerikaanse Mattek-Sands is imponerend. Zo won ze samen met Lucie Safarova, haar voormalige dubbelspelpartner, vijf grandslamtoernooien. In 2015 en 2017 won ze ook de Australian Open.

De eerste set van het kersverse tennisduo ging verloren tegen de Belgische Mertens en Sabalenka uit Wit-Rusland. Hoewel Mattek-Sands en Schuurs zich vervolgens weer terugknokte door de tweede set te winnen, moest het Amerikaans-Nederlandse duo toch de winst aan Mertens en Sabalenka laten. Schuurs en Mattek-Sands, die in de beslissende set met 2-0 voor stonden en dicht bij een 3-0-voorsprong waren, waren als vijftiende geplaatst in Melbourne. Ze speelden vorige week in Sydney voor het eerst samen en bleven toen in de kwartfinales steken.

Een groot deel van vorig seizoen vormde Schuurs een koppel met uitgerekend Mertens, die de Limburgse te kennen gaf in 2019 de voorkeur aan het enkelspel te geven. Schuurs en Mertens haalden de WTA Finals in Singapore. In totaal won Schuurs in 2018 zeven dubbeltitels.

Bron: AD

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z