Beginnen

Wat heb ik nodig om te tennissen?

Om te gaan tennissen heb je niet veel nodig. Hieronder vind je een aantal dingen waar je aan kunt denken als je een balletje wilt slaan.

kleding

In principe heb je geen speciale tenniskleding nodig om de baan op te kunnen. Wat vooral belangrijk is bij het kiezen van de juiste tennisoutfit, is dat deze comfortabel zit en je voldoende bewegingsvrijheid hebt. Het is prettig als de stof grotendeels bestaat uit polyester, dit materiaal sport fijn door het lichte gewicht en het heeft een ademend en sneldrogend karakter. Tenniskleding houdt wel rekening met een aantal aspecten, waar andere sportkleding dat niet doet. In deze blog lees je meer over het kiezen van fijne tenniskleding.

Schoenen

Het tennist het beste op schoenen die speciaal voor tennis zijn ontworpen. Bijkomend voordeel is dat deze schoenen zo zijn gemaakt, dat ze de baan niet beschadigen. Koop je schoenen in een goede sportwinkel. Laat je goed adviseren en pas verschillende modellen. Op die manier weet je zeker dat je met goed materiaal de baan op stapt. Wil je jezelf alvast inlezen over het kiezen van tennisschoenen, lees dan het artikel van Babette Pluim, bondsarts bij de KNLTB.

Racket

Zonder racket kan er niet getennist worden en dus heb je dat in ieder geval nodig. Rackets zijn er in zeer veel soort en maten. Er zijn rackets voor kinderen, mannen, vrouwen, goede spelers, beginners, spelers die met veel spin slaan, enzovoort.

Net zoals bij de tennisschoenen is het zeer belangrijk om je goed te laten adviseren welk racket het beste bij jou past. Met een goed racket in de hand wordt de kennismaking met de sport des te leuker! In deze video legt Alex Reijnders, technisch manager van de KNLTB, uit waar je op moet letten bij het kiezen van een racket. Geregeld kan je, om het tennissen een keer te proberen, tijdelijk een racket lenen bij de tennisvereniging.

Tennisballen

Tennisballen zullen in bijna elke sportwinkel te koop zijn. En ook ballen zijn er van veel verschillende merken en types. De KNLTB adviseert om zeker bij het kennismaken met tennis de keuze voor een tennisbal niet te ingewikkeld te maken. Wanneer je wat meer ervaren wordt, merk je vanzelf welk soort bal voor jou het prettigst speelt. Ben je benieuwd naar de verschillende soorten tennisballen, bekijk dan deze video.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z