Davis Cup: Oranje traint in grijze bak

Vanaf het spelershotel in het centrum is het tien minuten rijden naar de Ostravar Arena, waar vrijdag en zaterdag het Nederlands Davis Cupteam het opneemt tegen gastland Tsjechië.

Aan de ring van Ostrava doemt plots de grijze betonnen evenementenhal op. Een bijzonder gebouw waar de meningen vast en zeker over verdeeld zullen zijn wat betreft schoonheid. Want er is iets voor te zeggen als het als mooi door al haar lelijkheid wordt bestempeld.

Davis Cup: Oranje traint in grijze bak 6

Aan de buitenkant lijkt het pand hermetisch afgesloten en verlaten. De enige bewaker aan de achterkant van het pand is vriendelijk… maar spreekt geen Engels. Na eindelijk een niet afgesloten deur te hebben gevonden geeft Tomas een rondleiding door het stadion. De ervaring van het organiseren van een groot evenement maakt dat de mensen hier heel ontspannen, vriendelijk en meedenkend zijn.

Davis Cup: Oranje traint in grijze bak 3

De Ostravar Arena is de thuisbasis van ijshockeyteam HC Viktovice Steel dat uitkomt in de hoogste divisie. De tennisbaan is dan ook bovenop de ijslaag gelegd. Een baan trouwens die als een trage hardcourt wordt ervaren. De bal stuit is hoog en een kick service wordt goed opgepakt. Wat opvallend is, omdat de Tsjechische hardhitters Jiri Vesely en Lukas Rosol het liefst op snelle banen spelen. Vermoed wordt dan ook dat de keuze voor deze ondergrond te maken heeft met het Fed Cupduel tussen Tsjechië en Roemenië dat volgende week in ditzelfde stadion wordt gespeeld.

Davis Cup: Oranje traint in grijze bak 4

Woensdagochtend is voor de enkelspelers om te trainen. Robin Haase en Tallon Griekspoor startten om 09.15 uur waarna Scott Griekspoor om 10.15 uur de plaats innam van zijn jongere broer. Dit alles onder het toeziend oog van captain Paul Haarhuis en Raymond Knaap, de privé coach van Haase. Na het spelen van een oefenpartij worden de slagen vanaf de baseline extra getraind. Knaap speelt de ballen aan en er wordt pas gestopt totdat alle blikken, die als pionnen op de baan staan, omver zijn gekegeld.

In de middag zijn de dubbelaars Matwé Middelkoop en Jean-Julien Rojer aan de beurt. Zij sparren met de broers Griekspoor.

Davis Cup: Oranje traint in grijze bak 5

De oranje shirts steken in ieder geval goed af tegen de groene baan en lege blauwe stoeltjes in de grote hal waar maximaal 10.400 toeschouwers in kunnen. Of die er vrijdag om 15.00 uur allemaal zijn is afwachten. De oranje spelers zullen er in ieder geval klaar voor zijn.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z