Davis Cup

Nederland speelt tegen Kazachstan in Davis Cup Qualifiers 2020

Het TeamNL Davis Cupteam speelt in de kwalificatieronde voor de Davis Cup Finals 2020 uit tegen Kazachstan. De loting voor de Davis Cup Qualifiers vond vandaag plaats in Caja Magica in Madrid voorafgaand aan de finale van de eerste Davis Cup Finals. De kwalificatieduels staan gepland op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2020. De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich voor de finaleweek van het landentoernooi, dat volgend jaar opnieuw eind november in Madrid plaatsvindt.

Nederland speelt tegen Kazachstan in Davis Cup Qualifiers 2020

Robin Haase

Nederland speelde afgelopen week in de Davis Cup Finals tegen Kazachstan en Groot-Brittannië, maar haalde de kwartfinales niet. Alleen de 4 halve finalisten Canada, Rusland, Spanje en Groot-Brittannië zijn zeker van deelname aan de Finals 2020. De organisatie kende tevens 2 wildcards voor de Finals toe aan Servië en Frankrijk. De overige landen kunnen zich via de Qualifiers plaatsen voor de finaleweek. De loting bepaalde vanmiddag dat Nederland op 6 en 7 maart in en tegen Kazachstan speelt. De Davis Cup Finals zijn van 23 tot en met 29 november 2020.

Captain Paul Haarhuis: “Met Kazachstan weten we waar we aan toe zijn. Kukushkin en Bublik zijn goede spelers, maar we hebben zeker kansen. Jammer dat we niet thuis spelen, want de aanwezigheid van het Nederlandse publiek geeft altijd een extra steuntje in de rug. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om opnieuw te kwalificeren voor de Davis Cup Finals in Madrid. Het is een geweldig evenement met volop Davis Cup sfeer. Ook al zijn er zeker nog verbeteringen mogelijk. We gaan in maart ons uiterste best doen om de finaleweek te halen“.

Paul Haarhuis en Botic van de Zandschulp

Paul Haarhuis en Botic van de Zandschulp

Nederland en Kazachstan speelden eerder deze week in de poulefase van de Davis Cup Finals in Madrid tegen elkaar. TeamNL verloor de wedstrijd met 2-1. Robin Haase pakte het punt voor Nederland na winst op Alexander Bublik. Klik hier voor het hele verslag van die ontmoeting.

In de kwalificatieronde worden de wedstrijden in 2 dagen gespeeld: 2 enkelspelen op vrijdag, zaterdag beginnen met de dubbel en daarna 2 enkelspelen (best-of-three).

De overige kwalificatiewedstrijden zijn:

Kroatië – Pakistan/India
België – Hongarije
Argentinië – Colombia
USA – Oezbekistan
Australië – Brazilië
Italië – Korea
Duitsland – Wit-Rusland
Kazachstan – Nederland
Tsjechië – Slowakije
Oostenrijk – Uruquay
Japan – Ecuador
Zweden – Chili

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z