Davis Cup

Nederland treft Groot-Brittannië en Kazachstan

Op het koninklijke postkantoor van Madrid heeft donderdagavond de loting plaatsgevonden voor de Davis Cup Finals. Het eindtoernooi van de Davis Cup dat van 18-24 november in de Spaanse hoofdstad wordt georganiseerd.

Paul Haarhuis trok toevalligerwijs het balletje uit de kom waar Nederland in zat. Hij bepaalde daarmee dat Oranje werd geplaatst in poule E samen met Groot-Brittannië en Kazachstan.

De captain van het Nederlands Davis Cupteam was na afloop goed gestemd over het resultaat: ‘We zijn erg tevreden met deze loting, ook al is geen enkele poule natuurlijk eenvoudig.’

Paul Haarhuis

Paul Haarhuis

Nederland is de nummer 19 op de wereldranglijst. Groot-Brittannië is de hoogstgeplaatste natie in deze poule en bezet plek vijf. Kazachstan staat zeven plaatsen hoger dan Nederland en is de mondiale nummer 12.

De loting heeft niet ongunstig uitgepakt, want op papier staat het Verenigd Koninkrijk dan wel in de topvijf, maar dat heeft het vooral te danken aan Andy Murray. De Schot kampt echter met een slepende heupblessure en zal zo goed als zeker niet meer voor het Britse Davis Cupteam uitkomen.

Kazachstan heeft met Mikhail Kukushkin (ATP-53) en Alexander Bublik (ATP-144) geen absolute hoogvliegers. Al won Kukushkin in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament wel in straight sets van Robin Haase.

Davis Cup: Nederland treft Groot-Brittannië en Kazachstan

Mikhail Kukushkin

De 18 deelnemende landen aan het eindtoernooi van de Davis Cup in Madrid zijn verdeeld in zes poules van drie naties. De zes landen die na de poulewedstrijden bovenaan staan, plaatsen zich samen met de twee beste nummers twee, voor de kwartfinale. Waarna middels een afvalschema de halve finale en finale worden afgewerkt.

Haarhuis: ‘Het is geweldig dat Nederland mee kan strijden in de finaleweek. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijden en hoe het evenement gestalte krijgt in Madrid.’

Elke interland bestaat uit drie wedstrijden: twee enkelspelen en één dubbelspel. Waarbij in het enkelspel de nummers één van elk land en de nummers twee tegen elkaar spelen.

Het overzicht van alle poule-indelingen is als volgt:
Poule A: Frankrijk, Servië, Japan
Poule B: Kroatië, Spanje, Rusland
Poule C: Argentinië, Duitsland, Chili
Poule D: België, Australië, Colombia
Poule E: Groot-Brittannië, Kazachstan, Nederland
Poule F: Verenigde Staten, Italië, Canada

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z