Dubbelspel

Samen tennissen heeft onze band versterkt

Op de baan lijken ze een doodnormaal dubbelkoppel, maar een aantal jaar geleden had niemand gedacht dat ze samen op de tennisbaan zouden staan. Moeder Jenneke en dochter Liesbeth hadden na de scheiding van Liesbeths ouders immers een moeilijke periode. Ze spraken elkaar weinig en het contact verliep stroef. Uiteindelijk ontdekten ze allebei een nieuwe sport en dat bracht ze weer samen. “Samen tennissen heeft onze band versterkt,” aldus Liesbeth.

Liesbeth: “Samen tennissen heeft onze band versterkt.”

Samen tennissen heeft onze band versterkt 3

Beide speelsters hadden eerst weinig met tennis. Ze waren allebei wel sportief, maar beoefenden vooral andere sporten. “Vroeger speelde ik korfbal,” vertelt Jenneke. “Dat was echt mijn jeugdliefde. Nadat ik kinderen kreeg ben ik meer sporten gaan doen die ik in mijn eigen tijd kon doen, zoals hardlopen en fitness.” Liesbeth beoefende ook een andere sport voor ze begon met tennis. De 24-jarige Hardenbergse is al jaren een fanatieke volleybalster. Liesbeth: “Volleybal vind ik heel leuk, maar ik ga tennis ook steeds leuker vinden. Eerst was ik af en toe op de tennisbaan te vinden, maar tegenwoordig volg ik les en ben ik meerdere keren per week op de tennisclub.”

Samen tennissen heeft onze band versterkt 2

Ook Jenneke is inmiddels een vaak geziene gast bij Tennisclub Hardenberg. Haar nieuwe vriend Ronald maakte haar enthousiast voor tennis. “In hardlopen miste ik toch de competitie en de gezelligheid van een vereniging. Daarnaast wist ik niet of ik een nieuwe sport nog zomaar zou kunnen leren, maar dat lukt aardig,” lacht ze. Net zoals Ronald haar aanstak, deed Jenneke hetzelfde met haar dochter. “Ik ben een jaar geleden begonnen met tennis op aanraden van mijn moeder. Ik vind het echt een leuk spelletje. Het is ook echt iets wat we samen kunnen doen. Tennis is een beetje ons ding geworden,” aldus Liesbeth.

Liesbeth: “Tennis is een beetje ons ding geworden.”

tennissen samen familieband tennisbaan

Dat ze samen tennissen zo leuk zouden vinden, hadden ze zelf eerst ook niet gedacht. Na de scheiding verliep de relatie tussen Jenneke en Liesbeth best moeizaam. “Ik heb het best moeilijk gehad met de scheiding tussen mijn moeder en mijn vader. Het contact met mijn moeder verliep stroef, maar dat is in positieve zin veranderd. Tennis heeft ons daarbij echt geholpen. Met dubbelen ben je echt op elkaar aangewezen. Je moet elkaar helpen. Dat heeft ons weer nader tot elkaar gebracht.” vertelt Liesbeth. “Het is ook een gezellige sport. Ondanks dat het wat minder een teamsport is dan volleybal, zoekt iedereen contact met elkaar. Ze kennen hier op de vereniging iedereen bij naam en maken altijd een praatje met je.”

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z