Dubbelspel

Thomas en Roos: een koppel op en naast de baan

Tennis is meer dan alleen een balletje slaan. Het is gezellig, het is competitief en het is gezond. Dit geldt zeker voor het (tennis)koppel Thomas (25) en Roos (29). Wetende dat je tot je 80e door kunt tennissen, zijn zij nog lang niet van plan om te stoppen!

Thomas en Roos ontmoetten elkaar tijdens hun studententijd in Leiden. Woonachtig in hetzelfde studentenhuis, waren ze in die tijd alleen goede vrienden. Roos verliet als eerste het studentenhuis en vanaf dat moment vormden ze een koppel. Inmiddels een paar jaar later wonen ze samen in Den Haag en tennissen ze beiden bij Thor de Bataaf, een gezellige en mooie tennisvereniging op zo’n 20 minuutjes fietsen van hun huis.

It runs in the family

Zowel bij Roos als Thomas is tennis er met de paplepel ingegoten. “Als de hele familie tennist, dan ga je dat snel ook doen”, aldus Thomas. Als kind begon hij met tennis en heeft hij altijd fanatiek met zijn broer samen getraind, competitie en toernooien gespeeld. Thomas stopte tijdens zijn studie met tennis: “Ik vond mijn studententijd een mooie tijd om andere sporten uit te proberen. Voetballen, squashen, volleyballen, ik heb het allemaal met plezier gedaan. Toch wist ik dat ik op den duur terug zou komen bij tennis, het voelt toch een beetje als mijn sport”. Ook Roos startte tijdens haar jeugd met tennis, weliswaar iets minder fanatiek dan Thomas. Tijdens haar studententijd in Leiden heeft ze nog wel eens met een vriendin een balletje geslagen, maar verder bleef haar racket voornamelijk onaangeraakt.

Eenmaal in Den Haag begon Thomas de tennissport te missen. Via een vriendin kwam hij bij Thor de Bataaf direct in een team terecht. “Ik wil tennis wel combineren met een competitief element. Alleen tennissen vind ik ook leuk, maar leuker om in een team naar iets toe te werken.” Roos werd door Thomas aangestoken om ook de draad weer op te pakken: “Ik zag Thomas zijn eerste open toernooi spelen in maart vorig jaar, toen wilde ik ook zo graag de baan op en een balletje slaan. Ik heb mij die dag direct ingeschreven”.

Een koppel op en naast de baan

Zowel Thomas als Roos spelen competitie in een eigen team. Daarnaast maken ze regelmatig in het weekend tijd om ook samen de tennisbaan op te gaan. En met succes, tijdens hun eerste clubkampioenschappen als tenniskoppel haalden ze direct de finale. Beiden hebben een gezonde dosis gedrevenheid en willen voor elk punt gaan. “Thomas gaat gewoon voor elke bal. Hij is heel gedreven en spaart geen energie. Hij gaat er voor de volle 100% voor, dat is heel leuk om te zien”, aldus Roos. Zelf vindt zij het belangrijk om buiten haar werk en studie zich ook op een ander vlak te ontwikkelen. “Het is leuk om te merken dat je beter wordt in het spelletje, dat geeft je toch voldoening”.

Betrokkenheid vanuit de club

Het is wel duidelijk dat tennis een belangrijke rol speelt in het leven van Thomas en Roos, want het heeft voor hen ook een belangrijk sociaal aspect. Beiden hebben sinds hun komst in Den Haag hun sociale netwerk flink uitgebreid sinds ze lid zijn geworden bij Thor de Bataaf. De club organiseert veel activiteiten en biedt veel faciliteiten zoals een restaurant, een racketshop en een fitnesscentrum. Thomas: “Toen ik hier voor het eerst binnenkwam was ik zo verbaasd, ik had nog nooit zo’n restaurant op een club gezien. Ik kom uit Flevoland, daar is het toch allemaal wat kleiner. Ook heel leuk, maar dit was wel even wennen. En ze serveren echt super lekkere saté, ook niet onbelangrijk!”. Het feit dat je gezellig na de training een biertje kan drinken en wat kunt eten, maakt het voor dit koppel wel gemakkelijker om naar de vereniging te gaan. Dat zullen ze waarschijnlijk ook nog wel even blijven doen, zowel samen als individueel met hun eigen vrienden.

 

Ben je benieuwd naar andere dubbelspel tennisverhalen? Kristian en Sander besloten hun voetbalschoenen in te ruilen voor tennisschoenen. En tennis heeft de band tussen moeder Jenneke en dochter Liesbeth versterkt! Benieuwd hoe? Lees dan hun verhaal hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z