Dubbelspel

Van het voetbalveld naar de tennisbaan

Twee mannen die vrienden zijn geworden op de tennisbaan van T.C Lunteren en allebei hebben ze een achtergrond in voetbal. Kristian Zandsteeg en Sander van Veldhuizen begonnen op 5-jarige leeftijd met voetballen en hebben dit jarenlang gedaan. Tot het moment dat ze wat anders wilden en de verplichting van de vaste trainingsavonden en wedstrijdmomenten zat waren. Tennis werd en is nog steeds hun sport. Ze vormden een team: zelfde niveau, leeftijd en delen dezelfde liefde voor bier. Wij interviewden Kristian en Sander over deze switch!

voetbalveld tennisbaan dubbelspel dubbel

Allebei zijn ze voetbalgek en dat zijn ze nog steeds, maar toch maakten ze rond hun 20ste de switch naar tennis.Mijn beste vriend tennist echt al jaren en daardoor was de stap naar tennis makkelijk. Ik ging vaker met hem mee en toen heb ik een keer mee getennist. Nu tennis ik alweer vijf jaar”, vertelt Kristian. “Voor mij is het een soortgelijk verhaal. Mijn vader tennist veel en ik ging soms een balletje met hem slaan. Ik vond het altijd al een leuke sport.”, vult Sander aan.

voetbal

Vrijheid & gezelligheid

Kristian: “Voetbal vonden we leuk, maar het is wel een verplichting. Tennis is juist zo heerlijk, omdat je altijd zelf kan beslissen wanneer je wilt gaan tennissen. Als ik het even druk heb, ga ik bijvoorbeeld twee weken niet naar de tennisbaan en doe ik niet mee aan een toernooi. Met voetbal kan dat echt niet, want daar wacht een heel team op je.” Tennissen vinden ze ook veel gezelliger. De sfeer op de club is altijd super leuk. Ze lachen heel wat met elkaar af en dit merken we zelfs tijdens het interview. Het is een gezellige bedoeling! “Hier drink je gewoon een biertje met je tegenstanders, dat is bij de voetbal echt niet de bedoeling”, aldus de mannen.

Tennis is zo heerlijk, omdat je geen verplichtingen hebt.

Op en naast de baan zijn het echte vrienden geworden. Sander: “We kunnen met elkaar lachen, we kunnen goed met elkaar overweg. Meer heb je niet nodig toch? Als je met elkaar lacht, is het al een groot begin”. Daarom spelen ze al een aantal jaren samen. Eerst in een mixteam en nu spelen ze dubbelcompetitie in een herenteam. In de zomer proberen ze om de week mee te doen aan een toernooi. “Dat zijn altijd hele leuke avonden en vooral zware avonden. De derde helft duurt vaker langer”, zegt Sander.

gezelligheid tennisclub tegenstanders

Activiteiten

Dat T.C. Lunteren een hechte en actieve club is wordt ook duidelijk. De mannen zitten beiden in commissies en er worden veel activiteiten georganiseerd. Een paar jaar geleden werd bijvoorbeeld ’24-uur tennis’ voor Serious Request gehouden waarmee ruim 10.000 euro werd opgehaald. Kristian: “Dat was heel bijzonder. Je hoort altijd ‘oh Lunteren, die actieve mensen’. We staan er om bekend.” Het is geen drempel om hier te starten met tennis, want het is gewoon heel gezellig. Beide zijn wel direct begonnen met tennislessen, om het tennissen direct goed aan te leren.

Voor de zomer hebben ze nu al drie toernooien gepland staan. Dat gaan gezellige avonden worden!

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z