Eredivisie Gemengd

01-06: Nabeschouwing speeldag 4

De Eredivisie Gemengd is ondertussen over de helft van de competitie. De vierde speeldag kende op zaterdag louter winst of verlies voor de teams, waarbij Leimonias zelfs de maximale score behaalde.

01-06: Nabeschouwing speeldag 4

Tim van Rijthoven – Leimonias

Leimonias – Rapiditas 8-0
In de tweede thuiswedstrijd heeft Leimonias het eigen publiek verwend door de maximale score te halen tegen Rapiditas uit Nijmegen. In Den Haag had alleen Valentyna Ivakhnenko het in de single lastig met Laura Pous-Tio. De overige drie enkelspelen leverden in rap tempo winst op voor de thuisploeg. Katarzyna Piter, Tim van Rijthoven en Ryan Nijboer waren individueel veel sterker dan Jutte van Hansewyck, Miliaan Niesten en Mick Veldheer.

Het damesdubbel kende ook eenrichtingsverkeer, waar het herendubbel naar de beslissende matchtiebreak ging. Het thuisduo Van Rijthoven/Stevens was daarin met 10-7 te sterk voor Niesten/De Boer. De beiden mixdubbels leverde ook een zege op voor Leimonias, waardoor de maximale acht punten konden worden bijgeschreven voor de club uit de Hofstad.

Door dit resultaat stijgt Leimonias naar de tweede positie op de ranglijst en blijft Rapiditas de rode lantaarndrager.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 4.

Naaldwijk – De Metselaars 6-2
De eerste en de laatste partij van de dag waren voor De Metselaars op bezoek in Naaldwijk. Alle tussenliggende krachtmetingen leverde een punt op voor het thuisteam.

Eva Vedder won het duel der kopvrouwen van Sviatlana Pirazhenka in een matchtiebreak. Sarah Gronert maakte voor Naaldwijk gelijk door te winnen van Janneke Wikkerink. Jelle Sels en Sebastian Fanselow zorgde voor de 3-1 voorsprong na de individuele onderdelen. Sels was in drie sets te sterk voor Michiel de Krom en Fanselow rekende af met Roy de Valk.

Zowel het damesdubbel als herendubbel werd op een paar punten beslist in het voordeel van Naaldwijk. Pirazhenka en Michaella Krajicek waren met 10-8 in de derde set net iets beter dan het duo Vedder/Wikkerink. De mannen maakten er een nog spannendere wedstrijd van. Fanselow en Jasper Smit trokken tegen De Krom en Jesper de Jong met 16-14 in de beslissende matchtiebreak aan het langste eind.

De gemengddubbels leverden een puntendeling op. Krajicek en Sels vlogen over Vogelsang en De Valk heen en het mixkoppel Wikkerink/De Jong won van Gronert/Smit.

Door de ruime overwinning blijft Naaldwijk koploper. Nummer zes De Metselaars blijft één plaats boven de degradatiestreep staan.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 4.

Eredivisie Gemengd: twee weken toptennis op de clubs 3

Lesley Kerkhove – Lexence Zandvoort

Schoonderbeek Bouw ALTA – Lexence Zandvoort 3-5
De punten voor Schoonderbeek Bouw ALTA kwamen uit de enkelspelpartijen. Na de vier singles leidde de thuisploeg met 3-1. Bibiane Schoofs en Nina Kruijer waren beiden in straight sets te sterk voor respectievelijk Lesley Kerkhove en Quirine Lemoine. Scott Griekspoor versloeg in de eerste herensingle Alban Meufels middels een matchtiebreak. Nick van der Meer was in twee sets de betere tegen de Belg Yannick Mertens.

De tweede helft van de dag, waar vier dubbelspelpartijen worden gespeeld, maakte Lexence Zandvoort de opgelopen achterstand ruimschoots goed door alle wedstrijden zonder setverlies naar zich toe te trekken. Lemoine wist aan de zijde van Arianne Hartono wel te winnen van Kruijer, die een duo vormde met Nicole Thijssen. Griekspoor en Botic van de Zandschulp versloegen Antal van der Duim en Van der Meer. De afsluitende gemengddubbels zorgden voor de winst voor de bezoekers uit Zandvoort. Voor de regerend landskampioen haalde de mixduo’s Kerkhove/Van de Zandschulp en Hartono/Griekspoor de laatste twee punten en daarmee de 5-3 zege binnen.

Zowel Lexence Zandvoort (3) als Schoonderbeek Bouw ALTA (5) zakte door dit resultaat een plaatsje op de ranglijst.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 4.

Salland/Bouwmanagement Monel – Leeuwenbergh 2-6
Op bezoek bij Salland Bouwmanagement Monel boekte Leeuwenbergh zijn eerste winst van de competitie. Na twee gelijke spelen en een nipte nederlaag won het team uit Den Haag met 6-2 in Salland.

Marina Melnikova (tegen Annelou Nab) en Malene Helgo (tegen Marwa Hakimi) gunde hun tegenstanders beiden slechts drie games. Stephan Gerritsen zette het eerste punt voor Salland/Bouwmanagement Monel op het bord door Niels Lootsema met 10-8 in de matchtiebreak te verschalken. Jeroen Vanneste bracht de marge van twee weer terug door thuisspeler Maikel Borg in twee sets te verslaan.

Nab en Nicola Geuer verdubbelde het puntenaantal van het team uit Overijssel door te winnen van het bezoekende duo Melnikova/Melgers. Het vervolg van de speeldag leverde uitsluitend winst op voor Leeuwenbergh. Dubbelspecialisten Sander Arends en David Pel wonnen overtuigend van Gerritsen en Borg. Melnikova en Arends waren in de mixeddubbel veel te sterk voor Geuer en Gerritsen en het duo Helgo/Lootsma kwam niet in de problemen tegen Nab/Borg.

Leeuwenbergh klom door de ruime zege naar een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. Salland/Bouwmanagement Monel zakte naar de één na laatste positie en moet vrezen voor degradatie.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 4.

Stand na speelronde 4

1. Naaldwijk 23 punten
2. Leimonias 21 punten
3. Lexence Zandvoort 19 punten
4. Leeuwenbergh 17 punten
5. Schoonderbeek Bouw ALTA 15 punten
6. De Metselaars 13 punten
7. Salland/Bouwmanagement Monel 11 punten
8. Rapiditas 9 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z