Eredivisie Gemengd

02-06: Nabeschouwing speeldag 5

Naaldwijk en Lexence Zandvoort wonnen ook op speeldag 5 en stevenen af op een plaats in de play-offs van de Eredivisie Gemengd. De strijd om het laatste ticket voor het finaleweekend is, met twee speelrondes te gaan, nog volledig open.

02-6: Nabeschouwing speeldag 5

Sarah Gronert – Naaldwijk
Foto: Jan Pieter Schade

Naaldwijk – Leeuwenbergh 5-3
Koploper Naaldwijk kwam tegen nummer vier Leeuwenbergh niet in de problemen. Voor de ogen van het thuispubliek gaven Richel Hogenkamp en Sarah Gronert Naaldwijk een uitstekende start door beide singles te winnen. Hogenkamp was Malene Helgo in twee sets de baas, terwijl Gronert een matchtiebreak nodig had om zich voorbij Dominique Karregat te slaan.

De marge van twee punten bleef de gehele dag intact voor Naaldwijk. Sebastian Fanselow verloor dan wel van Niels Lootsma, maar man van de club Arko Zoutendijk profiteerde van een opgave van Sander Arends, waardoor het na de enkelspelen 3-1 stond.

Het sterke damesdubbelduo Hogenkamp/Krajicek was te goed voor Karregat/Wensveen. De Leeuwenberghse dubbelspecialisten David Pel en Arends waren vervolgens te sterk voor Fanselow/Zoutendijk.

Beide gemengddubbels leverde ook een puntendeling op, waardoor de marge van twee punten, die bij de damessingles werd neergezet, tot het einde toe overeind bleef voor de 5-3 zege van Naaldwijk.

Naaldwijk heeft de laatste vier speelrondes gewonnen en blijft koploper. Leeuwenbergh moet de vierde plaats nu delen met Schoonderbeek Bouw ALTA.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 5.

Salland/Bouwmanagement Monel – Lexence Zandvoort 1-7
Het nog ongeslagen Lexence Zandvoort kwam in de uitwedstrijd tegen Salland/Bouwmanagement Monel niet in de problemen. Quirine Lemoine en Arianne Hartono waren in het enkelspel in rap tempo klaar met Annelou Nab en Marwa Hakimi.

Botic van de Zandschulp gunde thuisspeler Maikel Borg slechts drie games. Yannick Mertens won namens Lexence Zandvoort minder games dan zijn tegenstander Stephan Gerritsen (8 om 12) maar won wel de partij met 1-6 7-6 10-7, waardoor de maximale score uit de singles voor de bezoekers werd bereikt.

In de vier dubbels die volgden was Lexence Zandvoort in drie van de vier wedstrijden de bovenliggende partij. Het Zandvoortse koppel Lemoine/Harmsen won van Geuer/Nab en het duo Griekspoor/Van de Zandschulp was in twee tiebreaks te sterk voor Borg/Gerritsen.

Salland/Bouwmanagement Monel redde de eer door het eerste gemengddubbelspel tussen Geuer en Borg te winnen van Hartono en Mertens. Het tweede gemengddubbel leverde opnieuw een punt op voor de Noord-Hollandse bezoekers.

Door de 7-1 winst steeg regerend landskampioen Lexence Zandvoort een plaatsje op de ranglijst en staat nu twee punten achter koploper Naaldwijk. Salland/Bouwmanagement Monel zakte een plek en bezet na vijf speelrondes de laatste stek.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 5.

02-6: Nabeschouwing speeldag 5 3

Ryan Nijboer – Leimonias
Foto: Jan Pieter Schade

Leimonias – De Metselaars 4-4
Net als het team van Lexense Zandvoort is Leimonias dit jaar nog ongeslagen. De club uit Den Haag speelde voor de derde keer gelijk. Ditmaal tegen de Scheveningse buren van De Metselaars.

Het gelijke spel had wel enige voeten in de aarde voor de thuisclub. De Metselaars kwam op een 3-1 voorsprong na de enkelspelen. Eva Vedder versloeg Rosalie van de Hoek, Michiel de Krom was te sterk voor Tim van Rijthoven en Roy de Valk won van Ryan Nijboer. Stephanie Visscher wist namens Leimonias een punt te scoren door in een spannende matchtiebreak Janneke Wikkerink te verslaan.

Het damesdubbelspel leverde ook een punt op voor De Metselaars. Vedder en Wikkerink brachten met winst op het duo Van der Hoek/Visscher de bezoekers op een 4-1 voorsprong.

Nijboer en Bart Stevens zette de eindsprint in door het koppel De Krom/De Valk met 10-8 in de beslissende set te verschalken. Dit bleek de opmaat voor een succesvolle missie, want ook de afsluitende mixdubbels waren een prooi voor Leimonias. Van der Hoek en Nijboer waren in twee sets te sterk voor Vogelsang en De Krom. Stevens zorgde opnieuw in een matchtiebreak voor een punt door aan de zijde van Visscher het duo Vedder/De Valk te verslaan.

Door het gelijke spel zakt Leimonias een plaatsje op de ranglijst. De club uit Den Haag is de nummer drie en staat vijf punten boven de streep voor deelname aan de play-offs. De Metselaars blijft op plaats zes staan.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 5.

Schoonderbeek Bouw ALTA – Rapiditas 5-3
Na twee verloren competitiewedstrijden wist Schoonderbeek Bouw ALTA weer te winnen. Rapiditas werd verslagen. De club uit Nijmegen verloor voor de vierde keer op rij.

Raluca Serban, Nina Kruijer en Alban Meuffels hadden weinig problemen met respectievelijk Jutte van Hansewyck, Ivana Milosevic en Miliaan Niesten. De drie enkelspelpartijen werden zonder setverlies gewonnen door de thuisspelers. Igor Sijsling zette Rapiditas op het scorebord door overtuigend te winnen van Nick van der Meer.

In het herendubbelspel was Sijsling ook op dreef. Aan de zijde van Niesten werd in twee sets gewonnen van Antal van der Duim en Meuffels. De dames Kruijer en Zarazua lieten het bezoekende duo Hansewyck/Milosevic kansloos.

De beide mixdubbels leverde een puntendeling op. Voor Schoonderbeek ALTA zorgden Serban en Van der Meer voor een punt en voor Rapiditas waren het Milosevic en Mick Veldheer die een puntje sprokkelden.

Schoonderbeek Bouw ALTA blijft ondanks de winst op de vijfde plaats staan en Rapiditas heeft de rode lantaarn overgedaan aan Salland/Bouwmanagement Monel, maar staat in punten wel gelijk.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 5 en hier voor het resterende programma.

Stand na speelronde 5

1. Naaldwijk 28 punten
2. Lexence Zandvoort 26 punten
3. Leimonias 25 punten
4. Leeuwenbergh 20 punten
5. Schoonderbeek Bouw ALTA 20 punten
6. De Metselaars 17 punten
7. Rapiditas 12 punten
8. Salland/Bouwmanagement Monel 12 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z