Eredivisie Gemengd

04-06: Nabeschouwing speeldag 6

Op de voorlaatste speeldag van de Eredivisie Gemengd maakten Robin Haase, Wesley Koolhof en Cindy Burger voor het eerst hun opwachting voor hun team. De indeling voor de play-offs is na de zesde speeldag duidelijker zichtbaar geworden, maar staat nog niet vast.

04-06: Nabeschouwing speeldag 7

Schoonderbeek Bouw ALTA – Naaldwijk 3-5
De winnende reeks van Naaldwijk werd op bezoek bij Schoonderbeek Bouw ALTA uitgebreid naar vijf winstpartijen. Het verschil zat hem deze keer aan het einde van speeldag zes.

Na de singles was de stand gelijk. Voor de thuisclub was Raluca Serban te sterk voor Sviatlana Pirazenkha. Naaldwijkspeelster Sarah Gronert rekende in een matchtiebreak af met Nina Kruijer. De punten in het herenenkelspel werden ook gedeeld. Alban Meuffels verraste Robin Haase, die voor het eerst deze competitie in actie kwam voor de club uit Naaldwijk. Jelle Sels was te sterk voor Nick van der Meer.

Het damesdubbel leverde een punt op voor Schoonderbeek Bouw ALTA. Haase was vervolgens aan de zijde van Arko Zoutendijk te sterk voor het thuisduo Meuffels/Van der Duim.

De overwinning voor koploper Naaldwijk kwam via de mixeddubbels tot stand. Sels en Michaella Krajicek versloegen Van der Meer en Renata Zarazua. Haase en Elyne Boeykens zorgden voor het vijfde punt door het koppel Van der Duim/Serban in twee sets te verslaan.

Naaldwijk blijft door de winst bovenaan staan en is zo goed als zeker van deelname aan de play-offs. Schoonderbeek Bouw ALTA blijft op de vijfde plek staan, maar zag concurrent voor een play-offticket Leeuwenbergh uitlopen.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 6.

Leeuwenbergh – De Metselaars 6-2
Het Haagse Leeuwenbergh deed op de zesde speeldag goede zaken in de strijd om een ticket voor het play-offweekend. Thuis werd met 6-2 gewonnen van De Metselaars. De dames van Leeuwenbergh zorgde voor een prima start. Lara Salden en Malene Helgo wonnen beiden hun single. Jesper de Jong pakte het eerste punt voor de bezoekers door Niels Lootsema overtuigend te verslaan. De Belg Jeroen Vanneste bracht de marge weer op twee punten door te winnen van Michiel de Krom.

De 3-1 tussenstand na de singles werd na de dubbelspelen verdubbeld. Zowel in het dames- als herendubbel en tweede mixeddubbel was er winst voor Leeuwenbergh. De Metselaars verdubbelde hun puntentotaal door het eerste gemengddubbelspel in twee tiebreaks te winnen. Erika Vogelsang en Thimo van der Lecq waren verrassend te sterk voor Salden en dubbelspecialist Sander Arends.

Door de ruime zege van Leeuwenbergh staat het team met nog één speelronde te gaan stevig op de vierde plek. Deze positie geeft recht op deelname aan de play-offs komend weekend op de banen van TC Zandvoort. De Metselaars staat vijf punten boven de degradatiestreep en lijkt zo goed als veilig te zijn.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 6.

01-06: Programma speeldag 4

Wesley Koolhof – Rapiditas

Rapiditas – Lexence Zandvoort 2-6
Het team van Lexence Zandvoort is nog altijd ongeslagen. Ook tegen het laag geklasseerde Rapiditas kwam de regerend landskampioen niet in de problemen. Quirine Lemoine zette de bezoekers uit Noord-Holland op voorsprong door te winnen van Polina Leykina. Cindy Burger maakte na lange tijd haar rentree voor Lexence Zandvoort. Succes bracht het nog niet, want ze moest in twee sets haar meerdere erkennen in Chayenne Ewijk.

Scott Griekspoor en Botic van de Zandschulp zorgden voor twee punten door thuisspelers Miliaan Niesten en Mick Veldheer te verslaan. Griekspoor had een matchtiebreak nodig om zich te ontdoen van de linkshandige Niesten. Van de Zandschulp bleef zonder setverlies.

In het herendubbelspel maakte specialist Wesley Koolhof zijn opwachting voor het Nijmeegse Rapiditas. Aan de zijde van Sidney de Boer verloor de mondiale nummer 25 verrassend van het duo Griekspoor/Mertens. De winst in het damesdubbel ging in rap tempo naar het Zandvoortse duo Harmsen/Hartono.

In het gemengddubbelspel maakte Koolhof zijn status waar door samen met Eva Wacanno te winnen van Van de Zandschulp en Lemoine. Arianne Hartono en Yannick Mertens bleven op speeldag zes ongeslagen door als duo ook te winnen van Ewijk en De Boer.

Lexence Zandvoort zakte ondanks de ruime zege van plaats twee naar stek drie, maar hoeft zich geen zorgen te maken over het bereiken van de play-offs, die de club zelf organiseert. Rapiditas zal op de laatste speeldag tegen Leeuwenbergh voor een stunt moeten zorgen wil de club in de eredivisie blijven.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 6.

Leimonias – Salland/Bouwmanagement Monel 7-1
Net als Lexence Zandvoort is Leimonias nog ongeslagen. De club uit Den Haag speelde drie keer gelijk en boekte drie keer een overwinning. Zo ook tegen nummer laatst Salland/Bouwmanagement Monel.

Elitsa Kostova had geen enkel probleem met Annelou Nab. Ook Katarzyna Piter was namens de thuisclub snel klaar met Marwa Hakimi. Bart Stevens boekte een solide overwinning op Maikel Borg, waardoor de stand al snel 3-0 was voor het thuisspelende Leimonias. Stephan Gerritsen zette Salland/Bouwmanagement Monel op het scorebord door in een spannende partij Ryan Nijboer middels een 12-10 matchtiebreak te verschalken.

Het vervolg in de dubbels leverde alleen maar punten op voor Leimonias. Ivakhnenko/Piter tegen Nag/Geurer en Stevens/Bergs tegen Gerritsen/Borg was éénrichtingsverkeer voor de thuisploeg.

De mixeddubbels van Stevens/Van der Hoek en Nijboer/Kostova brachten opnieuw twee punten voor de club uit de Hofstad.

Door de 7-1 overwinning wipt Leimonias over Lexence Zandvoort heen naar de tweede plek. Dit is een belangrijke positie in verband met de loting tijdens de kruisfinales. De koploper en de nummer twee kunnen elkaar niet treffen in de halve finale van de play-offs. Salland/Bouwmanagement Monel heeft een wonder nodig om een langer verblijf in de hoogste competitieklasse te bewerkstelligen.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 6. Donderdag 6 juni staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma, het programma vind je hier.

Stand na speelronde 6

1. Naaldwijk 33 punten
2. Leimonias 32 punten
3. Lexence Zandvoort 32 punten
4. Leeuwenbergh 26 punten
5. Schoonderbeek Bouw ALTA 23 punten
6. De Metselaars 19 punten
7. Rapiditas 14 punten
8. Salland/Bouwmanagement Monel 13 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z