Eredivisie Gemengd

08-06: Nabeschouwing halve finales play-offs

Een stormachtig begin van het play-offweekend in Zandvoort. Letterlijk, want in de kustplaats werden de spelers flink op de proef gesteld met een stevige wind vanaf zee. Na enige vertraging, doordat de banen van TC Zandvoort onder water stonden, kon er begonnen worden aan de halve finales tussen Naaldwijk en Leimonias en het thuisspelende Lexence Zandvoort tegen Leeuwenbergh.

08-06: Nabeschouwing halve finales play-off 3

Scott Griekspoor – Lexence Zandvoort

Lexence Zandvoort – Leeuwenbergh 5-1
De opdracht voor de teams in de halve finale was duidelijk. Als eerste vijf punten zien te halen om door te gaan naar de eindstrijd op zondag. Het was Lexence Zandvoort die voor eigen publiek dit als eerste bewerkstelligde. Het team onder leiding van Dick Suijk en Hans Schmidt moest alleen het eerste herenkelspel prijsgeven aan Leeuwenbergh.

Quirine Lemoine kende geen problemen met Maleno Helgo. De linkshandige Lemoine gunde haar Noorse tegenstandster slechts vier games. Cindy Burger bracht vervolgens de marge op twee punten door te winnen van Dominique Karregat. Burger die lang aan de kant stond met een schouderblessure klaarde de klus met 6-4 7-6.

Zoals gezegd ging het eerste herenenkelspel tussen Niels Lootsma en Tallon Griekspoor naar Leeuwenbergh. Lootsma was in de matchtiebreak met 10-6 net iets beter. Scott Griekspoor wist daarentegen wel via een matchtiebreak een zege te boeken. De oudere broer van Tallon versloeg de Belg Jeroen Vanneste met 10-6 in de beslissende ‘set’.

In het damesdubbel maakten Danielle Harmsen en Lemoine hun favorietenrol waar. Het thuiskoppel was in straight sets te sterk voor het duo Wensveen/Karregat. Sander Arends en David Pel waren op voorhand de favorieten in het herendubbel, maar Zandvoorters T. Griekspoor en Botic van de Zandschulp verraste met winst in de matchtiebreak (10-8). Door die zege kwam Lexence Zandvoort op de benodigde vijf punten, waardoor de mixeddubbels niet meer werden gespeeld.

Bekijk hier de uitslagen van de halve finales.

Richel Hogenkamp

Richel Hogenkamp

Naaldwijk – Leimonias 5-3
De halve finale tussen Naaldwijk en Leimonias bleef tot het einde spannend. Al zag dat er na de singles niet naar uit. Na de individuele onderdelen leidde Naaldwijk al met 3-1. Richel Hogenkamp was in twee spannende sets (7-5 7-5) net iets sterker dan Valentyna Ivakhnenko, waarna Elitsa Kostova de stand gelijk trok door namens Leimonias te winnen van Sviatlana Pirazhenka.

Naaldwijk spelers Jelle Sels en Sebastian Fanselow waren vervolgens in de herensingles koelbloediger dan Zizou Bergs en Tim van Rijthoven. Sels wees met 5-7 7-6 10-6 Bergs terug en Fanselow kwam tegen Van Rijthoven ook terug van een set achterstand: 3-6 6-3 10-5.

Leimonias kwam sterk terug in de ontmoeting door beide dubbels op te eisen. Het duo Ivakhnenko/Kostova was met 10-8 in de matchtiebreak net iets beter dan Hogenkamp en Michaëlla Krajicek. Bart Stevens en Ryan Nijboer pakten een punt door in straight sets te winnen van het Naaldwijkse koppel Smit/Fanselow.

De mixeddubbels, die dit jaar zijn toegevoegd aan de wedstrijden in de Eredivisie Gemengd, moesten uitsluitsel geven welk team het op de finaledag zou gaan opnemen tegen regerend landskampioen Lexence Zandvoort.

Het eerste gemengddubbel tussen Krajicek/Sels en Ivakhnenko/Nijboer was een prooi voor Naaldwijk. Krajicek en Sels wonnen overtuigend in twee sets. Waarna voor Leimonias alle hoop op Kostova en Stevens was om langszij te komen. Maar dat lukte niet voor de ploeg uit Den Haag. Elyne Boeykens en Arko Zoutendijk wisten via een matchtiebreak het beslissende vijfde punt voor Naaldwijk binnen te slepen en daarmee de finaleplek veilig te stellen.

Bekijk hier de uitslagen van de halve finales.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z