Eredivisie Gemengd

25-05: Nabeschouwing Speeldag 1

De laatste competitievorm van de Voorjaarscompetitie is inmiddels ook gestart. De Eredivisie Gemengd staat de komende twee weken garant voor toptennis in Nederland. Dit jaar worden er acht wedstrijden per ronde gespeeld. Twee mixeddubbels zijn toegevoegd aan de singles en dames- en herendubbel.

Eredivisie Gemengd: twee weken toptennis op de clubs 3

Lesley Kerkhove – Lexence Zandvoort

Lexence Zandvoort – Naaldwijk 5-3
Regerend landskampioen Lexence Zandvoort startte de titelverdediging met een 5-3 overwinning op Naaldwijk. Het kampioensteam is nagenoeg intact gebleven en zelfs uitgebreid met Botic van de Zandschulp en Arianne Hartono.

Lexence Zandvoort had na de singles een 3-1 voorsprong. Lesley Kerkhove, Tallon Griekspoor en nieuweling Van de Zandschulp wonnen hun enkelspel. Nieuw dit jaar is dat de derde set in alle partijen is vervangen door een matchtiebreak. Griekspoor was daarin met 10-7 te sterk voor Jelle Sels en Van de Zandschulp boekte met 10-7 in de beslissende set een zege op Sebastian Fanselow. Michaëlla Krajicek debuteerde met een zege voor de ploeg uit Naaldwijk. Zij won haar enkelspel van Quirine Lemoine ook in een matchtiebreak: 2-6 7-6 10-4.

Hartono luiterde haar debuut bij Lexence Zandvoort op met twee zeges. In zowel het damesdubbel met Lemoine als het mixeddubbel met Scott Griekspoor bleef ze zonder setverlies. Het herendubbel en het gemengddubbel van Krajicek/Sels leverde een punt op voor de bezoekers uit Naaldwijk, waardoor de 3-1 tussenstand een 5-3 overwinning voor Lexence Zandvoort opleverde.

Bekijk hier alle uitslagen van speelronde 1.

Leeuwenbergh – Leimonias 4-4
De Haagese derby tussen Leeuwenbergh en Leimonias bleef onbeslist. De bezoekers kwamen op een 2-0 voorsprong doordat Irina Bara en Valentyna Ivakhnenko hun singles tegen respectievelijk Marina Melnikova en Sem Wensveen wonnen. De Belg Jeroen Vanneste zette de thuisploeg op het scorebord door Tim van Rijthoven te verslaan. Ryan Nijboer bracht de marge voor Leimonias weer op twee punten door in een matchtiebreak thuisspeler Niels Desein in te verschalken.

Na het damesdubbel keek Leeuwenbergh zelfs tegen een 1-4 achterstand aan, maar toen werd de eindsprint ingezet. Dubbelspecialist Sander Arends zette de toon door zowel aan de zijde van David Pel het herendubbelspel te winnen en ook in het eerste gemengddubbel ongeslagen te blijven. Het duo Arends/Melgers was met 10-5 in de beslissende set te sterk voor Nijboer/Bara. Pel behoedde samen met Dominique Karregat een nederlaag voor Leeuwenbergh. Het duo was in het laatste gemengddubbel te sterk voor het koppel Van der Hoek/Stevens.

Bekijk hier alle uitslagen van speelronde 1.

25-05: Nabeschouwing Speeldag 1 1

Jesper de Jong – De Metselaars

De Metselaars – Schoonderbeek Bouw ALTA 3-5
Het jeugdige team van De Metselaars was op de eerste speeldag niet opgewassen tegen Schoonderbeek Bouw ALTA. Alleen Michiel de Krom wist een punt te pakken in het enkelspel. Hij wist de ervaren Antal van der Duim in twee sets te verslaan. Lodewijk Weststrate kwam er niet aan te pas tegen de linkshandige Nick van der Meer. Eva Vedder en Janneke Wikkerink waren voor die tijd beiden door Bibiane Schoofs en Renata Zarazua in straight sets aan de kant gezet.

In het damesdubbelspel was Schoofs aan de zijde van Nicole Thijssen ook veel te sterk voor thuisspeelsters Erika Vogelsang en Liv Geurts. Het herendubbelspel werd een prooi voor Roy de Valk die aan de zijde van Krom een knappe overwinning boekte op het ervaren koppel Van der Duim/Van der Meer.

De afsluitende mixeddubbels werden gedeeld. Voor de thuisploeg zorgden Jesper de Jong en Eva Vedder voor een punt door Van der Meer en Thijssen te verslaan. Voor Schoonderbeek Bouw ALTA was het duo Zarazua/Konings te sterk voor Vogelsang/De Valk, waardoor de bezoekers met de eindoverwinning uit Scheveningen vertrokken.

Bekijk hier alle uitslagen van speelronde 1.

Rapiditas – Salland/Bouwmanagement Monel 6-2
De grootste overwinning op de eerste speeldag werd geboekt door Rapiditas. In Nijmegen maakten vooral de thuisspelende dames indruk door ongeslagen te blijven. Sherazad Reix opende met een straight sets overwinning op Annelou Nab en Laura Pous-Tio zette in drie sets Marwa Hakimi aan de kant. Miliaan Niesten was namens Rapiditas niet opgewassen tegen Stephan Gerritsen, maar Igor Sijsling bracht de marge weer op twee punten door Maikel Borg overtuigend te verslaan.

Het herendubbelspel ging naar de bezoekers uit Salland. Het duo Gerritsen/Borg was met minimaal verschil te sterk voor Sijsling/Niesten: 6-2 3-6 10-8.

Maar zoals gezegd maakten Reix en Pous-Tio het verschil. Het Frans/Spaanse koppel gunde in het damesdubbel Hakimi en Nicola Geurer slechts twee games. Ook in beide gemengddubbelspelen bleven de ‘Nijmeegse’ speelsters ongeslagen. Al moest daar wel twee keer een spannende matchtiebreak aan te pas komen. Reiz was samen met Sydney de Boer met 12-10 te sterk voor het koppel Gerritsen/Geuer en Pous-Tio zorgde ervoor dat Niesten zijn derde matchtiebreak van de dag wel winnend afsloot. Het thuisduo was in de beslissende set met 10-8 net iets beter dan Hakimi/Borg.

Bekijk hier alle uitslagen van speelronde 1.

Stand na speelronde 1.

1. Rapiditas – 6 punten
2. Lexence Zandvoort – 5 punten
3. Schoonderbeek Bouw ALTA – 5 punten
4. Leeuwenbergh – 4 punten
5. Leimonias – 4 punten
6. Naaldwijk – 3 punten
7. De Metselaars – 3 punten
8. Salland/Bouwmanagement Monel – 2 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z