Eredivisie Gemengd

26-05: Nabeschouwing speeldag 2

Het was een druk weekend voor de spelers in de Eredivisie Gemengd. Op zaterdag startte de hoogste competitieklasse en een dag later stond speelronde 2 al op de planning. Het team van Naaldwijk boekte de grootste overwinning van de dag en pakte daarmee de koppositie.

Richel Hogenkamp

Richel Hogenkamp

Rapiditas – Naaldwijk 1-7
Op de openingsdag verloor Naaldwijk op bezoek bij landskampioen Lexence Zandvoort, maar was in de uitwedstrijd tegen Rapiditas oppermachtig. Dat terwijl de ploeg uit Nijmegen een dag eerder een stevige overwinning boekte op Salland/Bouwmanagement Monel.

De van Roland Garros teruggekeerde Richel Hogenkamp (ze verloor in Parijs in de tweede kwalificatieronde) was als kopvrouw in straight sets te sterk voor Sherazad Reix. Deze overwinning bleek de opmaat voor een maximale score uit de enkelspelen, want ook de tweede damesenkel werd door Sarah Gronert gewonnen. De Naaldwijkse gunde net als Hogenkamp haar tegenstandster Laura Pous-Tio slechts vijf games. Jelle Sels en Sebastian Fanselow bleven eveneens zonder setverlies tegen thuisspelers Miliaan Niesten en Igor Sijsling.

Nadat ook het damesdubbelspel een punt opleverde voor Hogenkamp en Michaella Krajicek namens Naaldwijk, waren het Sijsling en Niesten die de nul van het scorebord wisten te krijgen door voor Rapiditas het herendubbelspel te winnen tegen het duo Zoutendijk/Fanselow.

De beide gemengd dubbels leverde twee sets overwinningen op voor de bezoekers uit Naaldwijk, waardoor de 7-1 eindstand een prettige reis vanuit Nijmegen richting Zuid-Holland opleverde voor de nieuwe koploper.

Klik hier voor alle uitslagen van speeldag 2.

Leeuwenbergh – Schoonderbeek Bouw ALTA 4-4
Ook na twee speeldagen zijn Leeuwenbergh en Schoonderbeek Bouw ALTA nog ongeslagen. Net als op de eerste speeldag wist Leeuwenbergh gelijk te spelen. Voor de Haagse club pakten de heren drie van de vier punten.

In de singles waren Jeroen Vanneste en Niels Desein te sterk voor Antal van der Duim en Nick van der Meer. Hiermee maakten zij de 2-0 achterstand na de dames singles goed. Dominique Karregat en Annick Melgers waren namelijk niet opgewassen tegen bezoekers Bibiane Schoofs en Renata Zarazua.

Dubbelspecialisten Sander Arends en David Pel waren te sterk voor het duo Van der Duim/Van der Meer. Karregat nam aan de zijde van Sem Wensveen revanche tegen Schoofs, die samenspeelde met Nina Kruijer, in het damesdubbelspel.

De 4-2 tussenstand leverde echter geen eindzege op voor Leeuwenbergh, want Schoonderbeek Bouw ALTA pakte de afsluitende mixed dubbels, waardoor speelronde twee geen winnaar en geen verliezer opleverde.

Klik hier voor alle uitslagen van speeldag 2.

26-05: Nabeschouwing speeldag 2 3

Lexence Zandvoort – Leimonias 4-4
Regerend kampioen Lexence Zandvoort bleef tegen Leimonias steken op een gelijkspel. Op de banen van het Noord-Hollandse kustdorp kon de thuisclub een 3-1 tussenstand niet uitbouwen naar een eindzege.

Lesley Kerkhove en Quirine Lemoine waren beiden in twee sets te sterk voor Irina Bara en Katarzyna Piter. Botic van de Zandschulp zorgde voor het derde punt in het enkelspel door via een matchtiebreak Ryan Nijboer te verschalken. Tim van Rijthoven speelde sterk tegen Tallon Griekspoor. Met veel variatie ontregelde hij het spel van de Zandvoortse kopman en dat leverde hem een zege in twee sets op.

Bara en Piter herpakten zich in het damesdubbelspel. Als duo versloegen zij Arianne Hartono en Lemoine. In het herendubbelspel waren Scott Griekspoor en Van de Zandschulp te sterk voor het koppel Nijboer/Van Rijthoven.

De gemengd dubbels zorgden er uiteindelijk voor dat Leimonias langszij kon komen. Piter en Van Rijthoven versloegen Kerkhove en Tallon Griekspoor en Rosalie van der Hoek was met Bart Stevens net iets beter dan Arianne Hartono en Scott Griekspoor.

Door het gelijke spel komt Lexence Zandvoort op negen punten en verdubbelde Leimonias het puntenaantal naar acht.

Klik hier voor alle uitslagen van speeldag 2.

De Metselaars – Salland/Bouwmanagement Monel 2-6
In Scheveningen was Salland/Bouwmanagement Monel oppermachtig tegen De Metselaars. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong door Eva Vedder. De kopvrouw versloeg Annelou Nab, maar de overige drie singles leverde een punt op voor de bezoekers uit Overijssel. Marwa Hakimi was te sterk voor Liv Geurts en Stephan Gerritsen en Maikel Borg bleven in de herenenkelspelen zonder setverlies tegen respectievelijk Jesper de Jong en Lodewijk Weststrate.

De voorsprong voor de bezoekers werd verder uitgebouwd middels zeges in het heren- en damesdubbelspel. Ook het eerste gemengddubbel was een prooi voor Salland/Bouwmanagement Monel. De laatste partij van de dag leverde toch nog een (hoogte)puntje op voor De Metselaars, waardoor het thuisteam deze speelronde enigszins positief afsloot. Vedder was samen met De Jong te sterk voor Hakimi en Quinten Kleiboer en stelde de einduitslag op 2-6.

De Metselaars neemt door het tweede verlies op rij de laatste plaats in op de ranglijst. Salland/Bouwmanagement Monel klimt van de onderste plek naar de volgepakte middenmoot.

Klik hier voor alle uitslagen van speeldag 2.

Stand na speelronde 1 & 2
1. Naaldwijk – 10 punten
2. Lexence Zandvoort – 9 punten
2. Schoonderbeek Bouw ALTA – 9 punten
4. Salland/Bouwmanagement Monel – 8 punten
4. Leeuwenbergh – 8 punten
4. Leimonias – 8 punten
7. Rapiditas – 7 punten
8. De Metselaars – 5 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z