Eredivisie Gemengd

29-05: Nabeschouwing speeldag 3

In de midweekse speeldag van de Eredivisie Gemengd heeft het team van De Metselaars na drie speelrondes de laatste plaats verlaten en verstevigde het team van Naaldwijk de koppositie door opnieuw een ruime overwinning te boeken.

Rapiditas 2

Chayenne Ewijk en Eva Wacanno – Rapiditas

De Metselaars – Rapiditas 6-2
In Scheveningen waren vandaag de dames van De Metselaars die voor de punten voor de thuisploeg zorgden. Eva Vedder en Janneke Wikkerink wonnen beiden hun singles. Vedder versloeg Chayenne Ewijk, terwijl Wikkerink de betere was tegen Jutte van Hansewyck. Samen wonnen Vedder en Wikkerink ook het damesdubbelspel van het duo Ewijk/Wacanno.

Daarvoor waren de partijen in het herenenkelspel verdeeld. Roy de Valk versloeg Miliaan Niesten en namens Rapiditas was Mick Veldheer te sterk voor Thimo van der Lecq. Het herendubbel was een prooi voor Rapiditas, waarna de beide mixen een overwinning opleverde voor de thuisclub. Vedder bleef ook in haar derde partij van de dag ongeslagen. Aan de zijde van De Valk werd in een matchtiebreak gewonnen van het koppel Ewijk/De Boer, terwijl gelijktijdig Vogelsang/Van der Lecq nipt won van Wacanno/Niesten.

Door deze ruime overwinning passeert De Metselaars het Nijmeegse Rapiditas op de ranglijst.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 3.

Leimonias – Schoonderbeek Bouw ALTA 5-3
Na twee gelijke spelen boekte Leimonias zijn eerste overwinning. Tegen het ongeslagen Schoonderbeek Bouw ALTA uit Amersfoort werden de vijf punten in de eerste zes partijen reeds behaald. De damesenkelspelwedstrijden werden beide in het voordeel van Leimonias middels een matchtiebreak beslist. Thuispeelster Valentina Ivakhnenko versloeg Bibiane Schoofs en Katarzyna Piter was nipt te sterk voor Nina Kruijer.

Tim van Rijthoven pakte een punt door Antal van der Duim in twee sets aan de kant te zetten. De bezoekers kwamen voor het eerst op het scorebord toen Nick van der Meer de ‘derde set’ in een matchtiebreak won van Ryan Nijboer.

De beide dubbels vielen ook de kant op voor de Haagse thuisclub. Van Rijthoven en Bart Stevens wonnen van het koppel Van der Duim/Van der Meer en het vrouwenduo Ivakhnenko/Piter was te sterk voor Schoofs/Thijssen.

Schoonderbeek Bouw ALTA wist de schade te beperken door beide mixeddubbels in straight sets naar zich toe te trekken. Dit viel te danken aan de koppels Schoofs/Van der Duim en Kruijer/Konings, waardoor het van 5-1 toch nog 5-3 werd.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 3.

29-05: Nabeschouwing speeldag 3

Scott Griekspoor – Lexence Zandvoort

Lexence Zandvoort – Leeuwenbergh 5-3
De derde thuiswedstrijd op rij leverde een tweede overwinning op voor Lexence Zandvoort. Na het gelijke spel tegen Leimonias uit Den Haag in de vorige speelronde werd nu met miniem verschil gewonnen van de andere Haagse club: Leeuwenbergh.

Het duel der kopvrouwen tussen Lesley Kerkhove en Marina Melnikova was een ware thriller. Prachtige slagenwisselingen brachten de speelsters in een matchtiebreak. Hierin leidde Melnikova het grootste gedeelte, maar ondersteund door het thuispubliek bleef Kerkhove knokken voor ieder punt. Dit werd beloond met een 11-9 winst in de matchtiebreak voor de Zeeuwse Kerkhove in dienst van de Zandvoortse topclub. Arianne Hartono had de thuisploeg al op voorsprong gezet door Sem Wensveen zonder al te veel problemen te verslaan.

Scott Griekspor was namens Lexence Zandvoort niet opgewassen tegen de Belg Jeroen Vanneste. Kleine broer Tallon Griekspoor kende geen problemen met Niels Lootsma, waardoor Lexence Zandvoort met een 3-1 voorsprong aan de dubbels begon.

Dubbelspecialiste Danielle Harmsen toonde haar klasse door zowel het damesdubbel met Quirine Lemoine en de mixed met Botic van de Zandschulp winnend af te sluiten. Voor de bezoekers uit de Hofstad toonden dubbelspecialisten Sander Arends en David Pel aan hoe een topdubbel moet worden gespeeld. Zij versloegen in twee sets Tallon Griekspoor en Van de Zandschulp. Arends bleef aan de zijde van Melnikova ook ongeslagen in het gemengddubbelspel.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 3.

Salland Bouwmanagement Monel – Naaldwijk 1-7
Het team van Naaldwijk heeft de lange reis naar Bathmen (Overijssel) niet voor niets gemaakt. De Zuid-Hollandse formatie pakte maar liefst zeven van de acht punten tegen Salland Bouwmanagement Monel.

Alle singles werden door de bezoekers uit Naaldwijk zonder setverlies gewonnen. Sviatlana Pirazhenka, Sarah Gronert, Jelle Sels en Sebastian Fanselow waren oppermachtig tegen respectievelijk Annelou Nab, Marwa Hakimi, Stephan Gerritsen en Maikel Borg.

In het damesdubbelspel wist het koppel Nab/Geuer de eerste set van de dag te winnen, maar na de winst van de openingsset was het toch weer eenrichtingsverkeer voor Naaldwijkers Michaella Krajicek en Pirazhenka. Het herendubbelspel werd het spektakelstuk van de dag. Borg en Gerritsen waren in een ware thriller met 6-7(4) 7-6(3) 14-12 net iets beter dan Fanselow en Arko Zoutendijk.

De afsluitende gemengddubbels leverde twee punten op voor de ploeg uit Naaldwijk. Door de tweede ruime uitzege op rij verstevigde Naaldwijk de koppositie. Na drie speelrondes staat het team met 17 punten drie punten boven Lexence Zandvoort.

Klik hier voor alle uitslagen van speelronde 3.

Stand na speelronde 3
1. Naaldwijk – 17 punten
2. Lexence Zandvoort – 14 punten
3. Leimonias – 13 punten
4. Schoonderbeek Bouw ALTA – 12 punten
5. Leeuwenbergh –11 punten
5. De Metselaars – 11 punten
7. Salland/Bouwmanagement Monel – 9 punten
8. Rapiditas – 9 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z