Eredivisie Gemengd

Eredivisie Gemengd: twee weken toptennis te aanschouwen

Aanstaande zaterdag 25 mei start de Eredivisie Gemengd. Veel nationale topspelers zoals Robin Haase, Wesley Koolhof, Arantxa Rus en Bibiane Schoofs strijden met hun team om het landskampioenschap. De zeven speelrondes van deze hoogste competitieklasse worden gespeeld in een tijdsbestek van twee weken. De Eredivisie Gemengd is onderdeel van KNLTB Toptennis, een echte aanrader voor iedere tennisliefhebber die wil genieten van toptennis op het hoogste niveau. De vier clubs die na zeven speelrondes het hoogst geklasseerd staan, kwalificeren zich voor het play-off weekend dat op 8 en 9 juni plaatsvindt bij T.C. Zandvoort.

De hoogste klasse in de gemengde competitie bestaat uit acht clubs, die strijden om het kampioenschap, lijfsbehoud of één van de vier plaatsen in de play-offs. De teams zijn: Rapiditas, Salland/Bouwmanagement Monel, Lexence Zandvoort, Naaldwijk, Leeuwenbergh, Leimonias, De Metselaars en Schoonderbeek Bouw ALTA.

Het team van Lexence Zandvoort won vorig het landskampioenschap en het winnende team is zo goed als intact gebleven. De club aan de kust bestaat traditiegetrouw uit veel Nederlandse spelers. Bij de vrouwen krijgen Lesley Kerkhove, Quirine Lemoine en Danielle Harmsen dit jaar gezelschap van Arianne Hartono. Botic van de Zandschulp voegt zich bij Tallon en Scott Griekspoor en de Belg Yannick Mertens.

Robin Haase is de kopman van het team uit Naaldwijk, dat verder bestaat uit onder anderen Matwé Middelkoop, Jelle Sels, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp en Michaëlla Krajicek.

De Nederlandse inbreng bij Schoonderbeek Bouw ALTA bestaat uit Bibiane Schoofs, Demi Schuurs, Antal van der Duim, Alban Meuffels en Nick van der Meer. Het Haagse Leimonias heeft met name Oost-Europese spelers in de gelederen. Echter spelen Mihaela Buzarnescu (WTA-30) en Attila Balazs al jaren bij de club uit de hofstad, die verder onder anderen Irina Bara, Kimmer Coppejans en Tim van Rijthoven op de spelerslijst heeft staan.

Eredivisie Gemengd: twee weken toptennis te aanschouwen

Thiemo de Bakker is de nummer één van Salland/Bouwmanagement Monel. De club nabij Deventer telt slechts 85 leden, maar komt al jaren uit in de hoogste competitieklasse. Coach Huib Troost kan verder beschikken over Stephan Gerritsen, de Oostenrijker Maximillian Neuchrist en de Duitse speelsters Nicola Geuer en Dinah Pfizenmaier.

Leeuwenbergh uit Den Haag heeft Sander Arends, David Pel, Jesse Huta Galung en de Belgen Niels Desein en Jeroen Vanneste op de lijst staan. Domique Karregat krijgt onder andere steun van Marina Melnikova uit Rusland en Valentini Grammatikopoulou uit Griekenland.

Het Nijmeegse Rapiditas herbergt ook veel bekende Nederlandse namen, onder wie Igor Sijsling, Miliaan Niesten en Wesley Koolhof. Eva Wacanno en Chayenne Ewijk zullen worden vergezeld door Polina Leykina uit Rusland en de Française Sherazad Reix.

Jeugd voert de boventoon bij het team van De Metselaars. Trainer Jos Koemans geeft Michiel de Krom, Jesper de Jong, Lodewijk Weststrate en Roy de Valk de kans zich te laten zien op het hoogste competitieniveau. Eva Vedder, Liv Geurts en Janneke Wikkerink zijn de hoogstgeplaatste Nederlandse speelsters in het Scheveningse team.

In de Eredivisie Gemengd worden per speelronde acht partijen gespeeld: twee herenenkelspelen, twee damesenkelspelen, een herendubbel, een damesdubbel en nieuw dit jaar twee gemengddubbels. Bij alle wedstrijden (dus ook enkelspel) wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast en wordt een eventuele derde set vervangen door een matchtiebreak.

Wil je gratis tenniswedstrijden op hoog niveau zien? Bezoek dan een eredivisiewedstrijd. Alle speeldagen starten om 12.00 uur, tenzij anders is aangegeven, en als het regent wordt er in de hal gespeeld. De wedstrijden gaan dus altijd op de aangegeven speeldag door.

Het wedstrijdprogramma en alle uitslagen en standen van de Eredivisie Gemengd zijn hier te bekijken.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z