Eredivisie Gemengd

Leimonias 1

De Eredivisie Gemengd heeft een grotere Nederlandse inbreng gekregen de afgelopen jaren. Die trend wordt doorgezet. Naast Ryan Nijboer en
Stephanie Visscher, hebben nu ook Bart Stevens en ‘next gen’ spelers Tim van Rijthoven en Rosalie van der Hoek voor Leimonias gekozen. Naast deze Nederlandse spelers spelen verder met onder meer de erg sterke tour-spelers Valentina Ivakhnenko, Katarzyna Piter en Kimmer Coppejans. Een mooi team!

Leimonias 2

Stephanie Visscher

irina bara (24)

Irina maakte 2 jaar geleden haar opwachting in het team van Leimonias, en dat werd meteen bekroond met het kampioenschap! Deze Roemeense rechts- handige tennist al sinds haar vijfde en het liefst op gravel. Momenteel is haar WTA-ranking 165 in de singles en 63 in de doubles. Mits haar prestaties op Roland Garros het toelaten zal zij ons team weer komen versterken.

Valentina Ivakhnenko (25)

Vorig seizoen was Valentina een nieuwkomer in ons team en stal vanaf het begin menig Leimonias-hart met haar enorme inzet en vechtersmentaliteit. In 2009 kwam deze Russische uit voor het junior team van de Oekraïne in de finales van de Fed Cup. In 2012 haalde zij het WTA hoofdtoernooi van Palermo. Haar WTA-ranking is 200 in de singles en 176 in de doubles.

Katarzyna Piter (28)

Katarzyna komt uit Polen en kwam daar in 2009 voor het nationale Fed Cup team uit. In haar tenniscarrière heeft zij tot dusverre 1 WTA doubles titel, 8 ITF singles en 17 ITF doubles titels gewonnen. Haar huidige WTA-ranking is 301 in de singles en 226 in de doubles. Ze speelt het liefst op gravel en haar andere hobby’s zijn muziek en dansen

Rosalie van de Hoek (24)

Dit linkshandige Nederlandse talent tennist al sinds haar zevende en zal dit seizoen voor het eerst het Leimonias-tenue dragen. Ze heeft al aardig wat van de wereld gezien in haar tennisloopbaan en heeft momenteel een WTA-ranking van 767 in de singles en 214 in de doubles.

Stephanie Visscher (19)

Stephanie maakte vorig jaar haar opwachting in zowel het Hoofdklasse- als het Eredivisieteam van Leimonias. Ze werd vorig jaar Nederlands indoor- kampioene t/m 18 jaar en heeft inmiddels ook haar eerste punten voor de WTA-ranglijst binnen. Vorig seizoen stond ze 1137 in de singles en 845 in de doubles op de WTA-ranglijst. ITF Ranking single: 500, ITF Ranking doubles: 529.

Leimonias

Ryan Nijboer

Kimmer Coppejans (25)

Dit is het tweede seizoen dat de Belgische Kimmer uitkomt voor Leimonias. In 2012 won hij het jeugdtoernooi van Roland Garros en tevens bezette hij de eerste plek op de wereldranglijst voor jeugd dat jaar. In 2015 bereikte hij het hoofdtoernooi van Roland Garros en kwam hij tevens uit voor het Belgische Davis Cup team. Momenteel bezet hij de 196e plek op de ATP-ranking.

Atilla Balazs (30)

Deze Hongaar is geen nieuwkomer bij Leimonias, hij heeft in het verleden al jarenlang in het EG team gespeeld. Hij is zevenvoudig Hongaars kampioen en kwam tevens diverse keren uit voor het Davis Cup team. Momenteel bezet hij de 251e plek op de ATP- wereldranglijst. Naast een goede tennisser is hij tevens een verwoed snooker-speler.

Tim van Rijthoven (21)

Dit talent van Nederlandse bodem is ook een nieuw gezicht voor Leimonias. Tim maakte tot eind 2018 deel uit van Jong Oranje en werd de laatste twee jaar gecoacht door niemand minder dan Richard Krajicek. Debuteerde in 2015 in het Davis Cup-team en kwam daar ook in 2016 voor uit. Zijn hoogste ATP-ranking behaalde hij in 2016 met de 296e plaats.

Ryan Nijboer (19)

Deze Nederlandse topper maakte vorig seizoen zijn succesvolle debuut voor Leimonias. In 2017 werd hij door de KNLTB verkozen tot Talent van het Jaar. Bij het NK indoor eind vorig jaar behaalde hij een uit- stekende overwinning op Robin Haase en tevens wist hij een wildcard te bemachtigen voor het ABN-Amro toernooi. Daar overleefde hij de eerste ronde van de kwalificatie door Struff  (nr. 54 van de wereldranglijst) te verslaan. Ryan staat momenteel 507 op de ATP-ranking.

Bart Stevens (21)

Ook Bart is een talentvolle Nederlandse speler. Hij reist de hele wereld over en speelt veel Future toernooien waarbij hij goede resultaten behaald. Op de ATP-ranking behaalde hij afgelopen seizoen de 1021e plek in de singles en 528 in de doubles.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z