Eredivisie Gemengd

Lexence Zandvoort pakt derde landstitel ten koste van LTC Naaldwijk

Voor de derde keer in vijf jaar tijd heeft TC Zandvoort de Eredivisie Gemengd gewonnen. De titelverdediger was op het eigen tennispark aan de Kennemerweg te sterk voor LTC Naaldwijk in de finale. Bij een voorsprong van 4-1 en de winst van de eerste set in het herendubbelspel was het team van onder meer de gebroeders Griekspoor niet meer in te halen.

Lexence Zandvoort pakt derde landstitel ten koste van LTC Naaldwijk

Lexence Zandvoort

Het applaus klatert van de tribune als Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hun tweede setpunt benutten en de eerste set met 6-2 pakken tegen Jasper Smit en de Duitser Sebastian Fanselow. Een champagnefles wordt ontkurkt en spelers en staf vieren een feestje. Het is klaar. Na de 5-1 winst op Leeuwenbergh in de halve finales op zaterdag, wint het thuisspelende Zandvoort ook in de finale overtuigend.

In het begin lijkt het daar niet op. Richel Hogenkamp zet Naaldwijk op voorsprong door zich in een hoogstaande partij langs Lesley Kerkhove te knokken, maar het is Naaldwijks enige zege in het enkelspel. Namens Zandvoort winnen Quirine Lemoine, Tallon Griekspoor en Scott Griekspoor waardoor de tussenstand 3-1 is. De overwinning van Scott Griekspoor komt van heel ver. Hij wint weliswaar de eerste set, maar scheert na het verlies van de tweede set langs de rand van de afgrond. In de wedstrijdtiebreak maakt Griekspoor een 1-6 achterstand ongedaan en werkt hij een wedstrijdpunt weg op 8-9. De ontlading is enorm als hij op 10-9 zijn eerste wedstrijdpunt benut. Na de dikke winst (6-1, 6-3) van Lemoine en Harmsen in het damesdubbelspel staat het 4-1 en heeft Zandvoort nog één set nodig. Die set laat niet lang op zich wachten.

08-06: Programma halve finale play-offs

Tallon Griekspoor

Wat een feestje, zowel voor de neutrale kijkers als voor het thuispubliek”, spreekt Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB voorafgaand aan de prijsuitreiking. “Een groot dankjewel aan Zandvoort voor de organisatie dit weekeinde. Gisteren toen we hier kwamen, stond het blank en er is supersnel gewerkt om de banen speelklaar te krijgen.”

Onder een stralende zon en voor volle tribunes wordt op zondag de finale van de play-offs in een heerlijke ambiance afgewerkt. Met een groot aantal Nederlandse spelers – in de hele finale komt slechts een buitenlander in actie, de Duitser Sebastian Fanselow – is de finale pure reclame voor het vaderlandse eredivisietennis. “Wij willen ook met zoveel mogelijk Nederlanders spelen”, zegt Zandvoort-trainer Dick Suijk, die finalisten Naaldwijk en Zandvoort als voorbeeld voor andere verenigingen noemt. “Een mooi voorbeeld van hoe wedstrijdtennis, recreatief tennis en jeugdtennis samen komen en elkaar versterken”, stelt Suijk.

Lexence Zandvoort pakt derde landstitel ten koste van LTC Naaldwijk 2

Sebastian Fanselow – Naaldwijk

Grote Nederlandse kern

Zandvoort ontpopt zich ondertussen tot een grootmacht in de Nederlandse eredivisie, met een vierde finale in de laatste vijf jaren en een derde titel. De tennisclub uit de kustplaats heeft al jaren een ijzersterke Nederlandse kern met Tallon en Scott Griekspoor, Quirine Lemoine, Lesley Kerkhove en Daniëlle Harmsen. “Ik vind het altijd leuk om twee weken per jaar hier te spelen, ‘thuis’. Het is een hechte groep, ook naast de baan”, zegt Scott Griekspoor, die niet zo’n lekker jaar had, maar zijn zelfvertrouwen heeft opgevijzeld dit weekeinde. Met name de winst op zondag, waardoor Zandvoort op 3-1 komt, doet hem goed. “De eerste maanden van het jaar gingen niet zo lekker, ook fysiek niet. En de hele competitie was ook niet echt goed. Zulke overwinningen zijn dan belangrijk voor het vertrouwen. Erg lekker.”

Lexence Zandvoort pakt derde landstitel ten koste van LTC Naaldwijk 5

Danielle Harmsen en Quirine Lemoine – Lexence Zandvoort

Gemengddubbelspel

Verliezend finaliste Richel Hogenkamp kijkt terug op een mooi eredivisieseizoen met Naaldwijk, maar baalt toch wel van de finale. “Zij waren gewoon beter. Het is wel jammer dat je niet aan de mixeddubbels toe komt. We waren vandaag ook een stukje vermoeider dan Zandvoort denk ik. De finale is wel een beloning voor een mooi seizoen.”

Nieuw dit jaar in de competitie en de play-offs was de toevoeging van het gemengddubbelspel. Ter compensatie, vanwege de tijd en de belasting voor de spelers, werden de wedstrijden ingekort, met een beslissend punt bij deuce en een wedstrijdtiebreak bij een 1-1 stand in sets.

Lexence Zandvoort – LTC Naaldwijk 5-1

Lesley Kerkhove – Richel Hogenkamp 6-2, 4-6, 7-10

Quirine Lemoine – Michaëlla Krajicek 7-6 (3), 6-3

Tallon Griekspoor – Jelle Sels 6-2, 7-6 (5)

Scott Griekspoor – Sebastian Fanselow 6-3, 3-6, 11-9

Quirine Lemoine/Daniëlle Harmsen – Richel Hogenkamp/Michäella Krajicek 6-1, 6-3

Tallon Griekspoor/Botic van de Zandschulp – Jasper Smit/Sebastian Fanselow 6-2 opgave Naaldwijk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z