Eredivisie Heren

02-06: Nabeschouwing speeldag 7

De laatste speelronde van de Eredivisie Heren competitie was er eentje zoals competitie is bedoeld. Maar liefst zeven teams maakten bij aanvang van de laatste dag kans op één van de vier tickets voor de play-offs. Ook de tweede degradant, naast Kimbria Hulpmiddelwereld.nl, stond bij aanvang nog niet vast. Maar zondagavond laat was alles duidelijk.

Lewabo Huisman Groep, Suthwalda Sportverlichting.com, Life & Finance Spijkenisse en op het nippertje Nieuwerkerk hebben zich geplaatst voor het play-offweekend, dat op 15 en 16 juni plaatsheeft op de banen van regerend landskampioen Nieuwerkerk. Het team van Naaldwijk speelt volgend jaar een niveau lager.

7/4 - 2/6: Eredivisie Heren 1

Jeroen Camfferman – Nieuwerkerk

Kimbria Hulpmiddelenwereld.nl – Nieuwerkerk 1-5
Als landskampioen van 2018 organiseert Nieuwerkerk dit jaar de play-offs op het eigen park. Er werd daarom alles op alles gezet om daar als thuisclub deel van uit te maken. Na een stroeve start van de competitie werd op de laatste speeldag de doelstelling bereikt. Al moest daar wel een telling van het aantal sets aan te pas komen.

Yoran Verschoor, Guy den Heijer, Jeroen Camfermann en Bart van den Berg bleven foutloos in de singles. Respectievelijk Ralph Ubachs, Stan Bormans, Ricardo Hagedoorn en Yannick Zenden werden zonder setverlies verslagen. Puntendeling in de dubbels zorgde voor een ruime 5-1 zege van Nieuwerkerk in Maastricht.

Door dit resultaat schoof Nieuwerkerk naar een gedeelde vierde plaats met Healthcity Arnolduspark in de eindstand. Beide teams kwamen na zeven speelrondes op 23 punten. Het onderlinge duel tussen de Hoofddorpers en Nieuwerkerk eindigde in een 3-3 gelijkspel, waardoor het aantal onderling gewonnen sets de beslissing gaf. Hierin leidde Nieuwerkerk met 8 gewonnen sets tegen 7 voor Healthcity Arnolduspark en plaatste zich zodoende als vierde club voor de play-offs.

Klik hier voor de uitslagen van speelronde 7.

Suthwalda Sportverlichting.com – Healthcity Arnolduspark 3-3
Het gelijke spel op bezoek bij Suthwalda Sportverlichting.com betekende voor Healthcity Arnolduspark dat het de play-offs misloopt. De ploeg uit Hoofddorp eindigde op de gedeelde vierde plaats met Nieuwerkerk, maar Nieuwerkerk deed het in de onderlinge wedstrijd, die in 3-3 eindigde, net iets beter door één set meer te winnen.

Speeldag zeven begon nog goed voor de bezoekers uit Hoofddorp. Patrick Elias versloeg Mattheo Knoop, waarna Stijn Pel zijn meerdere moest erkennen in thuisspeler Jarno Jans. Deney Wasserman zette de bezoekers weer op voorsprong door in drie sets te winnen van Tim van Terheijden. Het duel der kopmannen tussen Boy Westerhof en Dennis van Scheppingen moest bij een stand van 7-6 en 1-1 in het voordeel van Westerhof worden gestaakt. Een blessure verhinderde Van Scheppingen om verder door te spelen.

De twee dubbelspelen zorgden ervoor dat de 2-2 tussenstand werd omgezet in een 3-3 eindstand. Het duo Westerhof/Van Terheijden was te sterk voor Pel/Bergman en het koppel Wasserman/Elias zorgde voor een punt voor de bezoekers door Knoop/Killian met 11-9 in de matchtiebreak te verslaan. Het bleek uiteindelijk niet voldoende voor Healthcity Arnolduspark voor een plek in de play-offs.

Suthwalda Sportverlichting was als nummer twee al dichtbij plaatsing en verzekerde zich door het gelijke spel als derde club voor de play-offs.

Klik hier voor de uitslagen van speelronde 7.

12-05: Uitslagen speeldag 4

Stefan Wauters – Lewabo Huisman Groep

Lewabo Huisman Groep – Naaldwijk 5-1
De ruime 5-1 zege van koploper Lewabo Huisman Groep op Naaldwijk was voor de thuisploeg een opsteker richting de play-offs, waar het team uit Beneden-Leeuwen als winnaar van de reguliere competitie als eerste is geplaatst. Voor Naaldwijk betekende de nederlaag dat het als zevende eindigdt en daardoor volgend jaar een niveau lager in de Hoofdklasse uitkomt.

Lewabo Lions Jesper de Jong, Stefan Wauters en Sander Gillé scoorden drie punten uit de eerste drie singles. Alleen het vierde enkelspel leverde een punt op voor Naaldwijk. Jasper Smit was daarin te sterk voor Pedro Mol. Het eerste dubbelspel werd in verband met een blessure aan de kant van Naaldwijk opgegeven. Het tweede dubbelspel ging met 11-9 in de derde set naar de thuisploeg. Wauters en Mol wonnen van Tim van der Horst en Amadatus Admiraal.

Klik hier voor de uitslagen van speelronde 7.

Life & Finance Spijkenisse – Leimonias 5-1.
Een goed resultaat voor Life & Finance Spijkenisse op de laatste speeldag zou deelname aan de play-offs veiligstellen. Een uitstekend resultaat zou zelfs de belangrijke tweede positie op de eindstand bewerkstelligen. De nummers één en twee zijn namelijk in de kruisfinales geplaatst en kunnen elkaar alleen in de finale treffen.

Life & Finance Spijkenisse schoot voor eigen publiek uit de startblokken door de openingssingles te winnen. Matthew Pierot was Colin van Beem de baas en Jannick Lupescu sloeg zich in drie spannende sets langs Lennert van der Linden. Thorsten Sollie liet niet met zich sollen en gunde Michel van der Goes slechts één game. Yannick Ebbinghaus deed namens de bezoekers iets terug door eerste heer Boy Vergeer in twee sets te verslaan.

De 3-1 tussenstand betekende dat het team uit Spijkenisse zeker was van deelname aan de play-offs, maar door winst in beide dubbels steeg het ook nog naar de tweede plaats in de eindstand. Glenn Smits en Vergeer waren met 10-8 in de matchtiebreak te sterk voor Ebbinghaus en Van der Linden, terwijl Stefan Weeda en Sollie met 6-1 6-3 niets te duchten hadden van het koppel Van der Goes/Van der Valk.

Klik hier voor de uitslagen van speelronde 7.

EINDSTAND  

1. Lewabo Huisman Groep                     31 punten (naar play-offs)
2. Life & Finance Spijkenisse                26 punten (naar play-offs)
3. Suthwalda Sportverlichting.com   25 punten (naar play-offs)
4. Nieuwerkerk                                             23 punten (naar play-offs)
5. Healthcity Arnolduspark                        23 punten
6. Leimonias                                                      18 punten
7. Naaldwijk                                                       18 punten (degradatie)
8. Kimbria Hulpmiddelwereld.nl             4 punten (degradatie)

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z