Eredivisie Heren

12-05: Nabeschouwing speeldag 4

De Eredivisie Heren is na twee competitievrije zondagen weer van start gegaan. De vierde speelronde zorgde ervoor dat het ongekend spannend is tussen de teams die strijden om een plek in de Play-offs.

12-05: Nabeschouwing speeldag 4

Joran Vliegen – Lewabo Huisman Groep

Lewabo Huisman Groep – Kimbria Hulpmiddelwereld.nl 6-0
Terwijl de spanning in de middengroep om te snijden is, staat de nummer één en de degradant zo goed als vast. En als deze twee teams tegen elkaar spelen dan is een maximale zege voor koploper Lewabo Huisman Groep geen verrassing.

Het team uit Beneden Leeuwen had weinig moeite met Kibria Hulpmiddelwereld.nl. De enkelspelzeges van Jesper de Jong, Stefan Wauters, Sander Gillé en Vincent van den Honert kwamen allemaal in straight sets tot stand. Al werd eerste heer De Jong geholpen door de opgave van Ricardo Hagedoorn bij een stand van 6-3 2-1.

Dit betekende ook dat het eerste dubbelspel niet doorging en dat het ingespeelde Belgische duo Vliegen/Gillé voor de maximale 6-0 uitslag zorgde door thuisspelers Stan Bormans en Ralph Ubach met 6-4 6-0 kansloos te laten.

Lewabo Huisman Groep staat nu met 20 winstpunten vier bovenaan. Kimbria Hulpmiddelwereld.nl heeft van de 24 gespeelde partijen er slechts twee kunnen winnen en is de rode lantaarndrager.

Kijk hier voor meer informatie over de uitslagen.

Life & Finance Spijkenisse – Suthwalda Sportverlichting.com 2-4
Suthwalda Sportverlichting.com boekte een belangrijke uitzege bij Life & Finance Spijkenisse. Boy Westerhof en Tim van Terheijden waren goud waard voor de club uit Zuidwolde. Westerhof versloeg in een driesetter (6-4 2-6 3-6) kopman Jannick Lupescu en Van Terheijden was met 7-6 6-4 te sterk voor Matthew Pierot.

Als duo versloegen Westerhof en Van Terheijden het thuiskoppel Smits/Vergeer. Het vierde punt kwam van Jarno Jans. Hij won het tweede enkelspel van Glenn Smits. Voor de thuisclub zorgde Boy Vergeer in het enkelspel en Stefan Weeda samen met Thorsten Sollie in het dubbelspel voor de punten.

Door de overwinning van Suthwalda Sportverlichting.com deelt het team nu plaats twee in de stand op de ranglijst samen met Life & Finance Spijkenisse. Beide teams staan op 14 punten.

Kijk hier voor meer informatie over de uitslagen.

12-05: Nabeschouwing speeldag 4 1

Bart van den Berg – Nieuwerkerk

Naaldwijk – Nieuwerkerk 2-4
Nieuwerkerk begon stroef aan de competitie maar heeft inmiddels de weg omhoog gevonden. De regerend landskampioen zegevierde in Naaldwijk en klimt naar een positie dat recht geeft op deelname aan de Play-offs, die op het park van TC Nieuwerkerk wordt gehouden.

In het duel der kopmannen versloeg Stefan Fransen thuisspeler Tim van der Horst met 4-6 7-5 6-3. Ook de confrontatie in het tweede enkelspel liep uit op een driesetter. Bart van den Berg zorgde voor een punt voor de bezoekers door met 3-6 6-3 6-3 te winnen van Roy de Valk.

De overige twee enkelspelen tussen Jasper Smit en Jeroen Camfferman en Arko Zoutendijk en Guy den Heijer werden gedeeld. Smit won voor de thuisploeg, terwijl Den Heijer overtuigend Zoutendijk opzij zette.

Omdat ook de twee dubbels werden verdeeld, werd de 1-3 tussenstand na de singles omgezet in een 2-4 uitoverwinning voor Nieuwerkerk.

Kijk hier voor meer informatie over de uitslagen.

Leimonias – Healthcity Arnolduspark 1-5
Op bezoek in Den Haag deed Healthcity Arnolduspark heel goede zaken. Enigszins verrassend was de club uit Hoofddorp met 5-1 te sterk voor Leimonias en komt door dit resultaat op gelijke hoogte met de club uit de Hofstad. Beide teams hebben 11 punten en staan nog maar één punt verwijderd van een plaats in de Play-offs.

Alle vier de enkelspelen waren een prooi voor de bezoekers. Germain Gigounon en Patrick Elias waren in straight sets te sterk voor respectievelijk Lennert van der Linden en Michel van der Goes. Dennis van Scheppingen en Stijn Pel hadden drie sets nodig om zich te ontdoen van Yannick Ebbinghaus en Bas van der Valk.

Van der Linden en Ebbinghaus redde de eer voor de thuisploeg door een punt te pakken in het dubbelspel, nadat Hoofddorpers Van Scheppingen en Stefan Bergman hadden gewonnen van Van der Valk en Van der Goes.

Kijk hier voor meer informatie over de uitslagen.

Stand na vier speelrondes

  1. Lewabo Huisman Groep 20 punten
  2. Suthwalda Sportverlichting.com 14 punten
  3. Life & Finance Spijkenisse 14 punten
  4. Nieuwerkerk 12 punten
  5. Naaldwijk 12 punten
  6. Healthcity Arnolduspark 11 punten
  7. Leimonias 11 punten
  8. Kimbria Hulpmiddelwereld.nl  2 punten

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z