Eredivisie Heren

15-06: Nabeschouwing halve finale play-offs

De finalisten van de Eredivisie Heren zijn bekend. Lewabo Huisman Groep en Suthwalda Sportverlichting.com gaan zondag op het park van TC Nieuwerkerk uitmaken wie tot landskampioen wordt gekroond. (volg het via Programma en uitslagen Finale)

15-06: Nabeschouwing halve finale play-offs 6

Boy Westerhof – Suthwalda Sportverlichting.com

Lewabo Huisman Groep – Nieuwerkerk 4-0

Lewabo Huisman Groep plaatste zich als eerste voor de eindstrijd door Nieuwerkerk met 4-0 te kloppen. Alle enkelspelen leverde zonder setverlies een punt op voor het team uit Beneden-Leeuwen. Kopman Jesper de Jong versloeg Bart van den Berg, die namens de thuisploeg de eerste single voor zijn rekening nam, met 6-3 6-4. Thiemo de Bakker kende weinig problemen met Jeroen Camfferman, terwijl Justin Eleveld twee bagels (6-0 6-0) uitdeelde aan Stephan Fransen. De Belg Stefan Wauters zorgde voor het vierde en beslissende punt door te winnen van Guy den Heijer, waardoor Lewabo Huisman Groep zich na de singles al plaatste voor eindstrijd op zondag. De twee dubbels werden daardoor niet meer gespeeld.

Klik hier voor alle uitslagen in de halve finale van de play-off.

15-06: Nabeschouwing halve finale play-offs 8

Lewabo Huisman Groep

Suthwalda Sportverlichting.com – Life & Finance Spijkenisse 4-2 

Suthwalda Sportverlichting.com boekte een overtuigende zege op Life & Finance Spijkenisse. De basis werd gelegd in de singles. Boy Westerhof, Tim van Terheijden en Mattheo Knoop zorgden voor drie punten door respectievelijk Jannick Lupescu, Matthew Pierot en Boy Vergeer te verslaan. Opvallend was dat Knoop aan zijn tegenstander Vergeer geen enkele game afstond. Thorsten Sollie deed namens het team uit Spijkenisse iets terug door Jarno Jans in twee sets te verslaan.

In het dubbelspel won het duo van Terheijden/ Westerhof van Suthwalda Sportverichting.com de eerste set met 6-4 van Smits/ Lupescu. Hiermee was het team uit Zuidwolde, dat dit jaar debuteert in de Eredivisie Heren, zeker van een plek in de finale morgen. De wedstrijd was nog spannend, want de tweede set ging met 6-3 naar Life & Finance Spijkenisse. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist met een supertiebreak die met 10-4 werd binnen gehaald door Suthwalda.

Door de winst van de tweede dubbel konden Thorsten Sollie en Stefan Weeda toch nog een punt voor Life & Finance Spijkenisse binnenhalen. Ze wonnen met 6-1 6-4 van Floris Kilian en Mattheo Knoop.

Klik hier voor alle uitslagen in de halve finale van de play-off.

15-06: Nabeschouwing halve finale play-offs 9

Suthwalda Sportverlichting.com

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z