Algemeen

Eredivisie Heren: Elke zondag toptennis

Zondag 7 april start de landelijke Voorjaarscompetitie in Nederland. Op tennisparken van Maastricht tot Noord-Holland en van Zeeland tot Groningen wordt er zeven weekeinden gestreden om kampioenschap, lijfsbehoud of play-offs.

Eén van de hoogste competitieklassen op zondag is de Eredivisie Heren. Een aanrader voor de tennisliefhebber om hier eens een kijkje te nemen. De toegang is gratis.

Het herenteam van TC Nieuwerkerk uit Nieuwerkerk aan den Ijssel (Zuid-Holland) is de regerend landskampioen. Het team, dat onder andere bestaat uit fulltime spelers Guy den Heijer en Bart van den Berg, strijdt tijdens de reguliere competitie voor een plek in de play-offs die de club dit jaar zelf organiseert.

De vier clubs die na zeven speelrondes het hoogst geklasseerd staan, kwalificeren zich voor het play-off weekend dat op 15 en 16 juni plaatsvindt bij TC Nieuwerkerk.

Eredivisie Heren: Elke zondag toptennis 3

Naast de titelverdediger uit Zuid-Holland komen de volgende teams in actie: HealthCity Arnolduspark, Kimbria Hulpmiddelwereld.nl, Leimonias, Lewabo Huisman Groep, Naaldwijk, Life & Finance Spijkenisse en Suthwalda Sportverlichting.com.

De teams bestaan uit een mix van ervaren topspelers en jong talent. Bij Lewabo Huisman Groep uit Beneden-Leeuwen (Gelderland) komen bijvoorbeeld Thiemo de Bakker en toptalent Jesper de Jong in actie. Suthwalda Sportverlichting.com uit Zuidwolde (Drenthe) heeft onder anderen Boy Westerhof en Tim van Terheijden in de gelederen, terwijl voor Healthcity Arnolduspark uit Hoofddorp (Noord-Holland) voormalig top100-speler Dennis van Scheppingen samen met de 18-jarige Deney Wassermann ten strijde trekt.

De Zuid-Hollandse teams Leimonias (Den Haag) en Life & Finance Spijkenisse (Spijkenisse) komen met respectievelijk Bas van der Valk, Lennert van den Linden, Yannick Ebbinghaus en Michel van der Goes (allen Leimonias) en Stefan Weeda, Glen Smits en Jannick Lupescu voor de dag.

Elk herenteam bestaat uit minimaal vier spelers. Per speelronde worden er vier singles en twee dubbels gespeeld, waarbij altijd de vierde en derde singles beginnen.

Wil je gratis tenniswedstrijden op hoog niveau zien? Bezoek dan een eredivisiewedstrijd. Alle speeldagen starten om 12.00 uur, tenzij anders is aangegeven, en als het regent wordt er in de hal gespeeld. De wedstrijden gaan dus altijd op de aangegeven speeldag door.

Het wedstrijdprogramma en alle uitslagen en standen van de Eredivisie Heren zijn hier te bekijken.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z