Eredivisie Heren

TC Nieuwerkerk en Lewabo bereiken finale in play-offs Eredivisie Heren

De finale van de play-offs van de Eredivisie Heren gaat zondag tussen TC Nieuwerkerk en Lewabo. De laatste ploeg won in Doorwerth van titelverdediger Duno.

Op de banen in Doorwerth stond het na de enkelspelen 3-1 voor Lewabo. De formatie uit Beneden-Leeuwen had daardoor aan één set genoeg in het dubbelspel. Thiemo de Bakker en Pedro Mol zorgden in de dubbel voor het beslissende punt voor Lewabo.

De Belg Joran Vliegen haalde een punt binnen voor Lewabo door Botic van de Zandschulp te verslaan, 6-4, 6-2. Thiemo de Bakker zette na een marathonpartij van dik 3,5 uur de 2-0 op het scorebord. Hij won uiteindelijk met 7-5, 4-6 en 7-6 van Tim van Terheijden. Duno haalde een punt binnen door de Duitser Johann Willems, maar de nog altijd ongeslagen Belgische routinier Stefan Wauters zorgde voor een 3-1 tussenstand door Jesse Timmermans te verslaan, 6-1 en 7-5..

In de andere partij tussen TC Nieuwerkerk en TOP Papendrecht was het na de enkelspelen al gedaan. Nieuwerkerk, koploper in de reguliere competitie, had toen de buit al binnen door alle vier de singles in winst om te zetten.

Stephan Fransen ging vrolijk verder met wat hij in de regulire competitie ook al deed, namelijk winnen. Hij versloeg Colin van Beem, Bart van den Berg zorgde voor de tweede Nieuwerkerkse zege door Lennert van der Linden te verslaan. Jeroen Camfferman tilde de stand naar 3-0 door Glenn Smits met twee keer 6-3 te verslaan. Na een driesetter trok Guy den Heijer aan het langste eind tegen Justin Eleveld. Daarmee kwam de stand op 4-0.

De wedstrijden op het park van Duno in Doorwerth beginnen zondag om 12.00 uur.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z