Teams

Leimonias 1

Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terecht bij H.L.T.C. Leimonias in Den Haag. Het eerste herenteam debuteert dit jaar in de Eredivisie Heren.

Leimonias 1 1

V.l.n.r. Michel van der Goes, Bas van der Valk, Yannick Ebbinghaus, Lennart van der Linden, Jeroen Benard

bas van der valk (34)

Meervoudig nationaal jeugdkampioen én winnaar van het dubbelspel bij de junioren op de US Open in 2002. Met zijn voormalige 428e positie op de wereldranglijst in het dubbelspel is Bas een uitstekende troef in de herendubbel. Sinds 2011 speelt van der Valk onder meer Hoofdklasse en Eredivisie Gemengd voor Leimonias.

Lennert van der Linden (29)

De geboren en getogen Hagenaar timmerde de afgelopen jaren flink aan de weg in het internationale tenniscircuit. Hij boekte eindzeges op Future toernooien in Finland, België en Koeweit, wat resulteerde in een 439e positie op de wereldranglijst in het enkelspel. Namens TOP Papendrecht was Lennert in 2018 al actief in de Eredivisie Heren en wist zich met zijn team te kwalificeren voor de play-offs.

Yannick Ebbinghaus (29)

De voormalig nummer 20 op de nationale enkelspelranglijst doorliep vrijwel alle jeugdselecties van Leimonias, waarna hij uitgroeide tot een vaste waarde in de eerste klasse en hoofdklasse teams. Vanaf 2012 kwam Ebbinghaus uit voor andere verenigingen. De mogelijkheid om Eredivisie Heren te gaan spelen in een team met jeugdvrienden Lennert en Michel deed de Hagenaar terugkeren op ‘het oude nest’.

Michel van der Goes (30)

De voormalig winnaar van de Haagsche Tennis Masters stond in de top-70 van de nationale enkelspelranglijst en bereikte een 34e positie op de nationale dubbelspelranglijst. De laatste jaren vertegenwoordigde Michel zowel de eerste klasse- als hoofdklasse gemengd bij Leimonias, waar hij vanaf zijn 12e -op één jaar na- onafgebroken speelt.

Jeroen Benard (28)

De geboren Rotterdammer heeft de afgelopen seizoenen veel hinder ondervonden van een schouderblessure, maar is inmiddels hard op de weg terug. Op de nationale enkelspelranglijst piekte Jeroen op positie 25. De laatste jaren heeft hij veel ervaring opgedaan als travelling coach in het internationale profcircuit.

Meer informatie over H.L.T.C Leimonias lees je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z