Teams

Suthwalda Sportverlichting.com

Het eerste herenteam van TC Suthwalda, dat vorig jaar het kampioenschap in de hoofdklasse veroverde, debuteert dit jaar in de Eredivisie Heren. Het team uit Zuidwolde gaat meestrijden als het hoogst spelende team van noordoostelijk Nederland.

Suthwalda Sportverlichting.com 1

V.l.n.r. Floris Kilian, Jarno Jans, Mattheo Knoop, Boy Westerhof, Erik Dallinga en Tim van Terheijden

floris kilian (36)

Floris heeft sinds 1 april 2015 zijn eigen tennisschool: Tennisschool Kilian, maar geeft al sinds 2007 tennistraining. In de jaren hiervoor heeft Floris als fulltime tennisser meegespeeld in het ATP-circuit. Hier kwam hij voornamelijk uit in het dubbelspel, wat resulteerde in een 270e positie op de ATP-ranglijst.

Jarno jans (18)

2018 was een topjaar voor de achttienjarige tennisser uit Roden. Eén van de hoogtepunten was de toernooiwinst in Emmen. Door dit twee sterrentoernooi op zijn naam te schrijven, nestelde Jarno zich in de Top 50 van het Nederlandse tennis. Zijn topjaar werd bekroond met de titel ‘Sportman van het Jaar’.

Mattheo Knoop (21)

Net als Jarno beleefde Mattheo in 2018 ook een fantastisch tennisjaar. Door zeges op belangrijke toernooien steeg Knoop naar de 30e positie op de nationale ranglijst. Na routinier Boy Westerhof is Knoop de hoogst geklasseerde noorderling.

Boy Westerhof (33)

Westerhof is voornamelijk actief op de ATP Challenger Tour, het op één na hoogste internationale tennisniveau. In zijn carrière won hij acht dubbeltitels op challengerniveau. Boy boekte in 2018 de beste resultaten. In het enkelspel behaalde hij de 5e positie op de nationale ranglijst, in het dubbelspel de 7e positie.

Erik Dallinga (31)

Als 6-jarige is Erik bij MLTC begonnen met tennissen. Na veel trainen en veel wedstrijden te hebben gespeeld, heeft hij jarenlang in de Top 100 van zowel het enkelspel- als dubbelspel van Nederland gestaan. Op zijn 17e is Dallinga als trainer begonnen, momenteel werkt hij al jaren met veel plezier bij LTC Steenwijk.

Tim van Terheijden (29)

Tim is het nieuwe tennisseizoen goed begonnen. Onlangs heeft hij zijn beste nationale ranglijst positie in het dubbelspel behaald, op dit moment staat hij op de 10e positie. In het enkelspel staat hij op de 17e positie. Bij de Nederlandse Loterij NK Tennis 2018 behaalde hij samen met Jesse Timmermans de halve finale, hierin verloren zij van Sander Arends en Matwé Middelkoop.

Meer informatie over Tennisclub Suthwalda lees je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z