Evenementen

14/1 – 27/1: Australian Open

Het eerste grandslamtoernooi van het jaar wordt van 14 januari tot en met 27 januari gehouden in Melbourne, Australië.

De Australian Open wordt gekenmerkt door hoge temperaturen, waardoor het een slijtageslag voor de spelers kan zijn. 128 mannen en evenzoveel vrouwen strijden in het enkelspel om één van de vier grootste titels (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open) van het jaar.

Roger Federer won in 2018 de titel in de Rod Laver Arena, waarmee zijn totaal aantal grandslamzeges op twintig is komen te staan. Caroline Wozniacki pakte haar eerste eindzege bij een major. De Deense voormalige nummer één van de wereld rekende zodoende af met de kritiek dat ze als topspeelster nog geen grandslamtitel op haar naam had staan.

Robin Haase en Kiki Bertens zijn direct toegelaten tot het hoofdschema. Alle wedstrijden worden vanuit Australië rechtstreeks uitgezonden door Eurosport. Via de Eurosport Player is het zelfs mogelijk om zelf de baan te kiezen die je wilt zien.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z