Evenementen

20/4 – 21/4: Fed Cup: Japan – Nederland

Het Nederlands Fed Cupteam speelt 20 en 21 april een play-off wedstrijd in en tegen Japan. Inzet is lijfsbehoud in de Wereldgroep II. Oranje verloor op 9 en 10 februari in de eerste ronde van de Wereldgroep II met 4-0 van Canada, waardoor het veroordeeld is tot het spelen van een play-offduel.

Haarhuis: ‘Het is heel gaaf dat het zo snel was uitverkocht’

Nederland vs. japan

Nederland en Japan speelde vijf keer eerder tegen elkaar. In onderlinge ontmoetingen leidt Nederland met 4-1. De laatste ontmoeting was in de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch en zegevierde Oranje met 3-2. Nederland is de huidige nummer 14 van de ranglijst en genoot bij de loting op het ITF-hoofdkantoor in Londen een beschermde status. Japan is de nummer 17 op de ITF-ranking.

Het team onder leiding van captain Paul Haarhuis bestaat uit Richel HogenkampBibiane SchoofsLesley Kerkhoveen Demi SchuursArantxa Rus, die de vorige interland tegen Canada nog de kopvrouw was, is vervangen door Kerkhove. Haarhuis: ‘Arantxa heeft gekozen om in april te blijven spelen op gravel. Lesley is een adequate vervangster. Zij kan goed uit de voeten op hardcourt.’ Kiki Bertens heeft zich niet beschikbaar gesteld. De nummer zeven van wereld geeft op dit moment haar individuele carrière voorrang.

Het gastland bepaalt de locatie en ondergrond waarop het treffen wordt gehouden. Japan heeft gekozen voor Osaka als speelstad. Er wordt in de buitenlucht op hardcourt gespeeld.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z