Evenementen

29/12 – 5/1: Hopman Cup

De Hopman Cup is een landentoernooi in de Australische stad Perth. Een team bestaat uit een man en een vrouw en zij spelen middels een herenenkelspel, damesenkelspel en gemengddubbelspel tegen een ander team.

Zwitserland, met Roger Federer en Belinda Bencic in de gelederen, is van 29 december tot en met 5 januari de titelverdediger. De andere landenteams die dit jaar in de Perth Arena in actie komen zijn: Amerika (Tiafoe/S.Williams), Duitsland (Zverev/Kerber), thuisland Australiƫ (Ebden/Barty), Griekenland (Tsitsipas/ Sakkari), Frankrijk (Pouille/Cornet) en Groot-Brittanniƫ (Norrie/Boulter).

Op Nieuwjaarsdag staat al de confrontatie tussen 20-voudig grandslamkampioen Federer en 23-voudig grandslamkampioene Serena Williams in het mixed dubbel gepland.

De Hopman Cup is het eerste evenement van het nieuwe seizoen en wordt gezien als (ontspannen) voorbereiding op de Australian Open, die 14 januari van start gaat.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z