Evenementen

14/9 – 16/9: Davis Cup: Canada – Nederland

Het Nederlands Davis Cupteam zal van 14 tot en met 16 september 2018 play-offs spelen voor behoud van een plek in de Wereldgroep. Ze spelen een uitwedstrijd tegen Canada in Toronto, decor is het indoor hardcourt van het Ricoh Coliseum. Onlangs is de Davis Cup-selectie bekendgemaakt. Paul Haarhuis is voor de sterkst mogelijke opstelling gegaan en neemt onder anderen kopman Robin Haase,  Davis Cup-specialist Thiemo de Bakker en Scott Griekspoor mee, die onlangs zijn eerste challengertoernooi won en inmiddels 218e van de wereld is. Daarnaast zullen ook de dubbelspecialisten Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop afreizen naar Canada.

Davis Cupwedstrijd tegen Frankrijk

Van 2 tot en met 4 februari speelde Nederland uit tegen Frankrijk in de Wereldgroep. Frankrijk ging er met 3-1 met de winst vandoor. Het Davis Cupteam bestond naast kopman Robin Haase ook uit Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop.

Historie Davis Cup

In het duel tegen Tsjechië in september 2017 in Den Haag veroverde Nederland met 3-2 winst voor het eerst sinds 2014 weer een plek in de Wereldgroep van de Davis Cup. Door het verlies tegen Frankrijk zal Nederland in september Play-offs spelen en zo kans maken om zich alsnog in de Wereldgroep te handhaven.

Alle resultaten van het Nederlandse Davis Cupteam vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.