Fed Cup

Haarhuis: ‘Alle meiden staan op het moment goed te spelen’

In ’s-Hertogenbosch heeft de loting voor het Fed Cupduel in Wereldgroep II (9 en 10 februari) tussen Nederland en Canada plaatsgevonden.

Namens Oranje nemen Arantxa Rus en Richel Hogenkamp de enkelspelwedstrijden voor hun rekening, Demi Schuurs en Bibiane Schoofs staan in het dubbelspel opgesteld.

Captain Paul Haarhuis over de opstelling: ‘Alle meiden staan op het moment goed te spelen. Hun onderlinge niveau is nagenoeg gelijk. De ervaring van Arantxa Rus en Richel Hogenkamp hebben dan voor mij de doorslag gegeven om hen de singles te laten spelen.’

 1

Inzet voor de interland tussen Nederland en Canada is een promotieduel naar Wereldgroep I. ‘Canada is voor mij de lichte favoriet. Hun topspeelster (Andreescu, red.) heeft dit jaar al 16 wedstrijden gewonnen en slechts twee verloren en heeft daarmee de beste seizoenstart van alle speelsters op de WTA Tour. Maar het thuisvoordeel en de ondergrond is weer in ons voordeel’, aldus Haarhuis.

Zaterdag staan twee enkelspelpartijen op het programma. Hogenkamp neemt het in de eerste wedstrijd om 13.00 uur op tegen Bianca Andreescu. Aansluitend spelen Rus en Francoise Abanda tegen elkaar op de gravelbaan in de Maaspoort.

 1

Richel Hogenkamp en Bianca Andreescu

Zondag start het programma om 12.00 uur met een duel tussen de kopvrouwen Rus en Andreescu. Vervolgens is het de beurt aan Hogenkamp die de degens kruist met Abanda.

Mocht de stand na de enkelspelen 2-2 staan dan wordt een beslissend dubbelspel gespeeld. Voor Nederland zullen dan Demi Schuurs en Bibiane Schoofs de baan op komen, terwijl Canada door Gabriela Dabrowski en Andreescu wordt vertegenwoordigd.

 1

Arantxa Rus en Francoise Abanda

Het wordt de zevende ontmoeting tussen Nederland, dat tiende staat op de ranglijst, en de huidige nummer 17. De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was in 1987 toen Canada in Vancouver met 3-0 zegevierde. De onderlinge stand is 3-3.

De wedstrijden zijn zaterdag en zondag live te volgen via ZiggoSport en Tennis.nl.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z