Fed Cup

Definitieve Fed Cupselectie voor duel tegen Canada bekend

Paul Haarhuis heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor het Fed Cupteam dat het in ’s-Hertogenbosch op 9 en 10 februari in de eerste ronde van Wereldgroep II opneemt tegen Canada.

Het Nederlands team bestaat uit Arantxa Rus, Richel Hogenkamp, Bibiane Schoofs en Demi Schuurs. Lesley Kerkhove zat wel in de voorselectie, maar is niet geselecteerd voor het thuisduel tegen Canada. Kiki Bertens had zich niet beschikbaar gesteld, omdat zij zich volledig wil focussen op haar individuele carrière.

In december maakte de Fed Cupcaptain vijf namen bekend die tot de voorlopige selectie behoorde. Rus en dubbelspecialiste Schuurs waren zeker van een plek in de ploeg die in de Maaspoort in actie komt. De andere drie speelsters moesten knokken om de overgebleven twee plaatsen.

Definitieve Fed Cupselectie voor duel tegen Canada bekend 2

Volgens Haarhuis hebben Hogenkamp en Schoofs de laatste weken de beste vorm getoond, waardoor de keuze op hen is gevallen. Hogenkamp haalde bij het kwalificatietoernooi van de Australian Open de laatste ronde en bij de twee daaropvolgende ITF-toernooien de kwartfinale. Schoofs strandde in Melbourne in de tweede kwalificatieronde tegen het Russische talent Natalia Vikhlyantseva en bereikte deze week de kwartfinale bij een ITF-toernooi in Frankrijk.

Het team van Canada bestaat voorlopig uit Eugenie Bouchard, Bianca Andreescu, Rebecca Marino, Katherine Sebov en Gabriela Dabrowski. Ook hier valt nog één speelster af. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

Voor het eerste rondeduel tussen Nederland en Canada wordt in de uitverkochte Maaspoort in ’s-Hertogenbosch een indoor gravelbaan aangelegd.

De wedstrijden beginnen zaterdag 9 februari om 13.00 uur. Een dag later wordt er om 12.00 uur aangevangen. Het Fedcupduel is live te zien via Ziggo Sport en Tennis.nl.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z