Fed Cup

Fed Cup: Voorbeschouwing dag 2

Het wordt vandaag alles of niets voor het Nederlands Fed Cupteam. Oranje staat na de eerste speeldag met 2-0 achter tegen Canada en moet deze zondag alle wedstrijden winnen om het gastland te verslaan. ‘De dood of de gladiolen.’ Zo verwoordde captain Paul Haarhuis het in zijn vooruitblik op deze zondag.

Fed Cup: Voorbeschouwing dag 2

Zaterdag verloor zowel Richel Hogenkamp als Arantxa Rus haar enkelspelpartij tegen respectievelijk Bianca Andreescu en Francoise Abanda. Vooral de pas 18-jarige Andreescu maakt dit seizoen een uitstekende indruk en was tegen Hogenkamp oppermachtig. Voor Rus de zware taak om vandaag het spel te vinden om de jonge Canadese speelster te verslaan. Het duel der kopvrouwen is meteen ook de eerste wedstrijd van de dag, die om 12.00 uur begint.

Fed Cup: Voorbeschouwing dag 2 3

Na de partij tussen Rus en Andreescu is de gravelbaan in de Maaspoort voor Hogenkamp en Abanda. Aan de Doetinchemse de opdracht om de harde vlakke klappen van haar 22-jarge opponente te zien te ontregelen.

Als vijfde duel tijdens deze interland staat in de uitverkochte hal in ’s-Hertogenbosch het dubbelspel op het programma. Toptienspeelster Demi Schuurs met aan haar zijde Bibiane Schoofs neemt het dan op tegen dubbelspecialiste en meervoudig Grand Slamkampioene Gabriela Dabrowski, die een koppel vormt met Andreescu.

Het complete programma voor speeldag 2 is als volgt:
Aanvang 12.00 uur
Arantxa Rus – Bianca Andreescu
Aansluitend
Richel Hogenkamp – Francoise Abanda
Aansluitend
Demi Schuurs/Bibiane Schoofs – Gabriela Dabrowski/Bianca Andreescu

Uitslagen speeldag 1:
Richel Hogenkamp – Bianca Andreescu 4-6 1-6
Arantxa Rus – Francoise Abanda 6-7(8) 6-4 4-6

Alle wedstrijden zijn live te zien via ZiggoSport en Tennis.nl. Via @tennispuntnl is op twitter een liveverslag te volgen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z