Fed Cupteam onderuit in Japan

Een Fed Cup verhaal
Fed Cup

Fed Cupteam onderuit in Japan

Het TeamNL Fed Cupteam heeft in het Play-offduel met Japan een pijnlijke nederlaag geleden. In Osaka was het thuisland met 4-0 te sterk voor de Nederlandse equipe onder leiding van Paul Haarhuis.

Oranje degradeert door de nederlaag uit de Wereldgroep II naar de Europees/Afrikaanse Zone I.

 

Nederland en Japan na eerste speeldag in evenwicht

Bibiane Schoofs

Nadat op zaterdag zowel Richel Hogenkamp als Bibiane Schoofs haar enkelspel verloor, moest Nederland alle resterende drie partijen winnen om degradatie te voorkomen.

Na het eerste enkelspel op zondag kon die missie al de prullenbak in. Bibiane Schoofs, die bij afwezigheid van Kiki Bertens en Arantxa Rus de hoogst gerangschikte speelster van het Nederlands team was, werd op het hardcourt van het ITC Utsubo Tennis Center met 6-3 6-2 verslagen door Misaki Doi.

Het TeamNL Fed Cupteam kwam hierdoor op een onoverbrugbare 3-0 achterstand. De vierde enkelspelpartij tussen Hogenkamp  en Nao Hibino werd niet meer gespeeld.

Het dubbelspel van Lesley Kerkhove samen met Demi Schuurs tegen Shuko Aoyama en Eri Hozumi werd voor het thuispubliek wel nog afgewerkt. Ook hier waren de Japanse dames met 6-3 3-6 10-6 te sterk.

Bekijk hier de reactie van captain Paul Haarhuis.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z