Fed Cup

Loting en opstelling Nederland – Wit-Rusland bekend

De loting van de wedstrijden in het Fed Cupduel tussen Nederland en Wit-Rusland vond plaats op de aangelegde gravelbaan in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, waar vrijdag en zaterdag wordt gestreden om een ticket voor de Fed Cup Finals in Boedapest.

Kiki Bertens opent op de eerste speeldag de strijd tegen Aliaksandra Sasnovich. Aansluitend volgt het duel tussen Arantxa Rus en Aryna Sabalenka.

Zaterdag staat de kraker tussen de kopvrouwen Bertens en Sabalenka op het programma. Rus en Sasnovich kruisen vervolgens de degens.

Loting en opstelling Nederland – Wit-Rusland bekend 3

Kiki Bertens en Aryna Sabalenka

In de opstelling voor het afsluitende dubbelspel staan Demi Schuurs en Lesley Pattinama Kerkhove voor Nederland op het formulier en vertegenwoordigen Olga Govortsova en Lidziya Marozava Wit-Rusland.

‘Ik denk dat het een heel gelijk opgaande strijd wordt met twee sterke kopvrouwen en twee heel goede nummers twee. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Ook in het dubbelspel hebben wij een sterk duo, maar Wit-Rusland ook’, sprak captain Paul Haarhuis na afloop van de loting.

Loting en opstelling Nederland – Wit-Rusland bekend 4

Arantxa Rus en Aliaksandra Sasnovich

Captains Paul Haarhuis en Tatiana Poutchek kunnen nog wijzigingen aanbrengen in hun opstelling.

Het wedstrijdprogramma start vrijdag om 14.00 uur en zaterdag om 13.00 uur.

De winnaar van het duel plaatst zich voor de Fed Cup Finals, die van 14-19 april plaatsvinden in Boedapest. Titelhouder Frankijk, runner-up Australië, gastland Hongarije en wildcardhouder Tsjechië zijn reeds geplaatst voor de eerste editie van de finale van het landentoernooi, waar in totaal 12 landen aan meedoen.

Alle wedstrijden tussen Nederland en Wit-Rusland zijn live te volgen via ZiggoSport en Tennis.nl.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z