Fed Cup

Nederland op achterstand tegen Japan

Het TeamNL Fed Cupteam heeft op de eerste dag van het play-offduel in en tegen Japan twee nederlagen moeten slikken. Zowel Richel Hogenkamp als Bibiane Schoofs ging op het hardcourt van Osaka in straight sets onderuit.

Richel Hogenkamp opende de ontmoeting met Japan tegen Misaki Doi. De Japanse kopvrouw staat net buiten de top100 en is door afwezigheid van nummer één van de wereld Naomi Osaka de hoogst geklasseerde speelster.

De 26-jarige Hogenkamp is de mondiale nummer 176 en was met 6-3 6-4 niet opgewassen tegen de één jaar oudere Doi.

Nederland en Japan na eerste speeldag in evenwicht

Bibiane Schoofs

Door de afwezigheid van Kiki Bertens en Arantxa Rus, die beiden het uitduel tegen Japan niet in hun persoonlijke planning vonden passen, is Bibiane Schoofs  de kopvrouw van het TeamNL Fed Cupteam.

De mondiale nummer 149 maakt in februari na jaren afwezigheid haar comeback in het Nederlands team met een dubbelnederlaag tegen Canada.

Tegen Japan maakte de 30-jarige Schoofs haar rentree in het enkelspel. Helaas kon ze echter geen vuist maken tegen Nao Hibino. De Japanse was met 6-1 6-2 oppermachtig.

Thuisland Japan leidt na de eerste speeldag met 2-0. De ploeg van Paul Haarhuis zal nu alle resterende wedstrijden (twee singles en een dubbel) moeten winnen om degradatie uit Wereldgroep II te zien te voorkomen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z