Fed Cup

Nederland speelt thuis tegen Wit-Rusland in kwalificatieduel voor Fed Cup Finals

Het TeamNL Fed Cupteam speelt in de kwalificatieronde voor de Fed Cup Finals thuis tegen Wit-Rusland. De kwalificatieduels staan gepland op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020.

De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich voor de eerste editie van de finaleweek van het landentoernooi, dat volgend jaar van 14-19 april in Boedapest plaatsvindt.

Nederland speelt thuis tegen Wit-Rusland in Play-off voor Fed Cup Finals

Doordat Tsjechië een wildcard kreeg voor de Finals kwam Nederland in aanmerking voor de open gevallen plaats in de zogenoemde Qualifiers. Loting op het hoofdkantoor van de International Tennis Federation in Londen bepaalde woensdagmiddag dat Wit-Rusland de tegenstander van Nederland is.

Paul Haarhuis: ‘Fijn dat we thuisspelen, dat geeft altijd wat extra’s. Met Wit Rusland en de top10-speelster Aryna Sabalenka hebben we wel een zware loting. Ik hoop dat alle Nederlandse speelsters beschikbaar zijn en dat we in de sterkst mogelijke opstelling kunnen spelen. Want het zou natuurlijk fantastisch zijn om ons te kwalificeren voor de Fed Cup Finals in Boedapest.’

Richel Hogenkamp

De laatste interland (2017) tussen Nederland en Wit-Rusland leverde een zege op voor Wit-Rusland. In Minsk won het gastland met 4-1 van de Oranjedames.

Aryna Sabalenka, Victoria Azarenka en Aliaksandra Sasnovich zijn de belangrijkste speelsters van het Wit-Russische team.

Welke speelsters captain Haarhuis selecteert wordt in een later stadium bekendgemaakt. De speelstad, locatie en baansoort wordt ook later bekend.

De overige kwalificatiewedstrijden zijn:
Verenigde Staten – Letland
Roemenië – Rusland
Brazilië – Duitsland
Spanje – Japan
Zwitserland – Canada
België – Kazachstan
Slowakije – Groot-Brittannië

De finalisten van dit jaar Australië en Frankrijk hebben zich automatisch geplaatst voor de Fed Cup Finals in 2020. Gastland Hongarije en wildcardhouder Tsjechië zijn de andere twee naties die al zeker zijn van een plekje in de finaleweek.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z