Fed Cup

Nederland speelt wederom thuis in Fed Cup; tegenstander later bekend

De loting voor de Play-offs in de Fed Cup op 17 en 18 april heeft Nederland gekoppeld aan een land uit de groep zone Azië/Oceanië. De groepsfase van die zone wordt de eerste week van maart in Dubai gespeeld.

Het TeamNL Fed Cupteam is in april ieder geval verzekerd van een thuiswedstrijd.

Het team van Paul Haarhuis is door het 3-2 verlies tegen Wit-Rusland veroordeeld tot de Play-offs om volgend jaar opnieuw kans te maken op de Fed Cup Finals.

‘Fijn dat we weer thuis spelen. De sfeer in Den Haag het afgelopen weekend was geweldig. We kunnen een sterk team als China treffen, maar dat weten we pas na de kwalificatiewedstrijden op 7 en 8 maart. Het thuispubliek heeft ons enorm gesteund, we kijken er naar uit om weer voor ze te spelen.’

De landen die in een poule uitmaken wie tegen Nederland mag aantreden zijn: China, Taiwan, India, Zuid-Korea, Indonesië en Oezbekistan. De twee hoogst geklasseerde landen na de poulewedstrijden gaan door naar de Play-offs.

De complete loting is als volgt:
Nederland – land uit zone Azie/Oceanie
Polen – Brazilië
Mexico – Groot-Brittannië
Servië – Canada
Letland – land uit zone Azië/Oceanië
Japan – Oekraïne
Roemenië – Italië
Argentinië – Kazachstan

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z