Fed Cup

TeamNL Fed Cupteam speelt in Den Haag tegen Wit-Rusland

De KNLTB heeft vandaag de locatie bekendgemaakt voor de kwalificatieronde voor de Fed Cup Finals tegen Wit- Rusland. Deze ontmoeting vindt op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020 plaats in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De locatie biedt in het totaal plaats aan 3.500 toeschouwers en er zal worden gespeeld op gravel. De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich voor de eerste editie van de Fed Cup Finals, dat volgend jaar van 14 – 19 april in Boedapest plaatsvindt.

TeamNL Fed Cupteam speelt in Den Haag tegen Wit-Rusland

Sportcampus Zuiderpark

Technisch en Commercieel Directeur Jacco Eltingh is blij met Den Haag als speelstad: “We kijken er naar uit om opnieuw in Den Haag te spelen. Sportcampus Zuiderpark is een geweldige locatie, de hal is nieuw en mooi. Als KNLTB zorgen we bij thuiswedstrijden voor een sfeervolle en zeer onderhoudende ambiance en we hopen op veel supporters en tennisfans. Met het Oranje publiek achter je kun je als team namelijk net wat extra’s bieden. Kom en beleef een weekend lang het beste toptennis van Nederland.”

TeamNL Fed Cupteam speelt in Den Haag tegen Wit-Rusland 1

Kavita Parbhudayal, Wethouder Sport van de gemeente Den Haag: “Als wethouder ben ik erg trots dat dit internationale topsportevenement gespeeld zal worden in onze mooie Sportcampus Zuiderpark. Ik verheug me erop om de Nederlandse speelsters onder leiding van coach Paul Haarhuis te zien strijden tegen het nationale damesteam van Wit-Rusland, met twee speelsters uit de top 50 een tegenstander van formaat. Met de vele tennisverenigingen die Den Haag rijk is en de vele beoefenaars van de sport kan het evenement rekenen op een grote achterban van tennisliefhebbers. In 2017 was de Sportcampus al het toneel van het Davis Cupduel tegen Tsjechië, een evenement met volle tribunes, een geweldige ambiance en ook nog eens uitmuntende sportieve prestaties van het Nederlandse herenteam. Samen met de KNLTB zullen we van dit evenement wederom een groot tennisfeest maken.”

TeamNL Fed Cupteam speelt in Den Haag tegen Wit-Rusland 3

2017 | Nederland – Tsjechië

Nederland vs. Wit-Rusland

Nederland en Wit-Rusland speelden vier keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 3-1 in het voordeel van Nederland. De laatste interland dateert uit 2017. In Minsk won het gastland met 4-1 van de Oranjedames. Wit-Rusland is de huidige nummer 5 van de wereldranglijst en heeft als sterkste speelster, Aryna Sabalenka de huidige nummer 16 van de wereldranglijst. Nederland staat op plek 19 van de wereldranglijst met Kiki Bertens als sterkste speler, de huidige nummer 8 van de wereldranglijst.

Start kaartverkoop

De kaartverkoop voor het Fed Cupduel gaat op vrijdag 1 november vanaf 12.00 uur van start via Tennis.nl/tickets. Tegelijkertijd gaat ook de kaartverkoop voor de NK Tennis van start. Dit toptennis evenement vindt dit jaar van 14 tot en met 22 december plaats bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z