Davis Cup: Voorbeschouwing dag 1

Vandaag start om 15.00 uur het Davis Cupduel tussen Tsjechië (13) en Nederland (21) met als inzet deelname aan de finaleweek in november in Madrid. Het wordt de achtste ontmoeting tussen de viervoudig Davis Cupwinnaar en de halve finalist van 2001. Voor het thuisland wordt het duel tegen Nederland de 211de wedstrijd in de geschiedenis van het landentoernooi. Oranje maakt zich op voor interland nummer 164.

Tallon Griekspoor opent Davis Cupduel tegen Jiří Veselý 4

Tallon Griekspoor en Jiri Vesely openen de confrontatie in de Ostravar Arena in Ostrava. De 22-jarige Griekspoor is de nummer 211 op de wereldranglijst en maakt zijn debuut voor het Nederlands Davis Cupteam. Zijn drie jaar oudere opponent heeft al wat meer ervaring als het gaat om spelen voor zijn land. Vesely staat voor zijn 12de deelname en heeft een winst-verlies verhouding van negen gewonnen en tien verloren partijen. Griekspoor en de linkshandige Vesely, die terug te vinden is op plek 97 van de wereldranglijst, speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Davis Cup: Voorbeschouwing vrijdag

Robin Haase

In de tweede enkelspelpartij van de dag neemt Robin Haase het op tegen Lukas Rosol. Beide spelers hebben veel ervaring in het spelen van Davis Cup. Haase heeft na Henk Timmer de meeste enkelspelwedstrijden voor Nederland gewonnen. De Hagenaar heeft in zijn interlandcarrière 34 punten binnengesleept. De teller voor Timmer is gestopt op 43 overwinningen.

Rosol heeft sinds 2011 geen enkel Tsjechisch Davis Cupweekend overgeslagen. De huidige nummer 140 op de wereldranglijst heeft in zijn 16 deelnames 15 partijen gewonnen en 11 verloren. De 33-jarige hardhitter uit Brno en Haase speelden zes keer eerder tegen elkaar, waarvan de Hagenaar er één winnend kon afsluiten. In 2013 was de nummer één van Nederland bij het toernooi van Winston-Salem in drie sets te sterk.

De wedstrijden tussen Haase, nummer 54 op de wereldranglijst, en Rosol kenmerken zich door spannende duels. Zo wist de lange Tsjech hun laatste onderlinge partij 18 maanden geleden tijdens de Davis Cup in Den Haag in vijf sets te winnen.

Robin Haase

Robin Haase

Alle wedstrijden tussen Tsjechië en Nederland zijn op televisie live te volgen via ZiggoSport en op Tennis.nl via een livestream vanuit Ostrava.

Het wedstrijdprogramma is als volgt:

Vrijdag 1 februari aanvang om 15.00 uur
Tallon Griekspoor – Jiri Vesely
Robin Haase – Lukas Rosol

Zaterdag 2 februari aanvang om 13.00 uur
Rojer/Middelkoop – Vesely/Pavlasek
Robin Haase – Jiri Vesely
Tallon Griekspoor – Lukas Rosol

Deze opstelling is onder voorbehoud. De captains mogen tot een uur voor de wedstrijd de opstelling wijzigen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z