Tennis in Nederland

Libéma Open, grastoernooi van Rosmalen

Nederland kent niet alleen een tennistoernooi van formaat in Rotterdam, de tennisliefhebber kan ook in Rosmalen zijn hart ophalen. Het grastoernooi, dat al uniek is door zijn ondergrond, gaat tegenwoordig als Libéma Open door het leven en wordt, al meer dan 25 jaar, jaarlijks in juni gehouden. Wereldtoppers, aanstormende talenten en Nederlands trots strijken dit jaar van 11 t/m 17 juni neer in het Autotron van Rosmalen.

Rosmalen in het kort

In tegenstelling tot het toernooi in Rotterdam wordt in Rosmalen zowel een ATP-toernooi voor mannen als een WTA-toernooi voor vrouwen gehouden. Het staat bekend als één van de grote voorbereidingstoernooien op Wimbledon, de meest klassieke en enige Grand Slam op gras. Gras is de snelste ondergrond in het tennis en zorgt bijvoorbeeld voor meer serve-and-volley spel. Snelheid en spektakel is dus wel aan de tennissers besteed.

Wie kan je tegenkomen?

Het Libéma Open kent een prachtig en breed deelnemersveld. De Schotse Andy Murray, voormalig nummer één van de wereld, is een jaar uit de roulatie geweest en maakt in Rosmalen zijn comeback op de ATP Tour. Hij speelt voor het eerst een voorbereidingstoernooi op Wimbledon buiten het Verenigd Koninkrijk en daar is de organisatie natuurlijk maar wat blij mee. Maar geheel verrassend is het ook niet, want de tennisbanen in Rosmalen staan in het tenniscircuit bekend om hun kwaliteit. Robin Haase maakt, net als een aantal aanstormende talenten en grasspecialisten, eveneens zijn opwachting. Bij de vrouwen zullen onder anderen Coco Vandeweghe, Elise Mertens en onze eigen Kiki Bertens, allen top-20 speelsters, met elkaar de strijd aan gaan.

Meer dan tennis

Het Libéma Open biedt meer dan alleen tennis. Op woensdag vindt de Kids Day plaats, een dag waarop kinderen onder meer kunnen kennismaken met rolstoeltennis en al hun vragen kunnen stellen aan twee toppers van het toernooi tijdens een persconferentie. Er zijn gedurende de week tal van activiteiten op en naast de baan en de trainingen van de spelers zijn altijd van heel dichtbij te bekijken. Een mooie kans om een topspeler eens van wat dichterbij en meer in privétijd te aanschouwen. Sowieso zijn de tribunes in het hoofdstadion dicht op de baan gebouwd, wat altijd een bijzondere sfeer met zich mee brengt. Ook wordt tijdens het Libéma Open voor het eerst de KNLTB NK Padel georganiseerd. Padel is een relatief nieuwe en opkomende racketsport die kenmerken heeft van tennis én squash. Spectaculaire en snelle rally’s gegarandeerd.

Tot in Rosmalen?

Kortom, tennissend Nederland gaat een prachtige week tegemoet. Hopelijk met dito weer. Het toernooi is een unieke gelegenheid om wereldtoppers, aanstormende talenten en Nederlands trots aan het werk te zien. Meer informatie over het Libéma Open is te vinden op libéma-open.nl, waar ook tickets te bestellen zijn. Deze zijn ook telefonisch aan te schaffen via 0900 – 1353.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.