ITF Seniors

Internationale Senioren Toernooien 2019

De internationale Senioren toernooien worden onder verantwoording van de International Tennis Federation (ITF) georganiseerd. Deze ITF tour kent een aantal speelniveaus waarvan Grade A het hoogste niveau is, na Grade A volgen de Grade 1, 2, 3 en 4 toernooien. Er wordt gespeeld in de leeftijdscategorieën 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+, 80+ en 85+ (DE, HE, DD, HD en GD).

Venlo | 23 - 30 juni

Het 4e International Seniors Open vindt dit jaar plaats van 23 t/m 30 juni op het terrein van TC Venlo. Door de centrale ligging van Venlo trekt het toernooi vele spelers en speelsters uit Nederland, Duitsland en België aan en heeft het toernooi een zeer sterk internationaal karakter. Het toernooi heeft qua deelnemers al twee jaar op rij het grootste ITF-toernooi van Nederland. Lees hier meer over het toernooi in Venlo.

Breda | 2 - 7 juli

Op de gravelbanen van TC Breda gaat 2 juli de 4e editie van ITF 3 Seniors Breda Open van start. Nieuw dit jaar is de samenwerking met drie buitenlandse toernooien. In België zijn dit ITF Seniors Mol-Wezel Open en Brussels Open. In Frankrijk is dit ITF Seniors Le Touquet. Samen met ITF Seniors Breda vormt dit het zogeheten “Clay Summer Circuit”. Lees hier meer over het toernooi in Breda.

Hoofddorp | 17 - 21 juli

Het ITF 2 Dutch Open Seniors Championship is het oudste Internationale Senioren tennistoernooi van Nederland en vindt dit jaar plaats van 17 t/m 21 juli op de gravelbanen van TC Arnolduspark in Hoofddorp. Kijk hier voor meer informatie over het toernooi.

Amstelveen | 22 - 28 juli

Bij het volledig vernieuwde Sportpark de Kegel vindt dit jaar de 10e editie van het ITF 1 Amsterdam Seniors International Open plaats van 22 t/m 28 juli. Het toernooi is één van de twee graad 1-toernooien in Nederland. Lees hier meer over het internationale toernooi in Amstelveen.

Zeist | 30 juli - 4 augustus

Van 30 juli t/m 4 augustus vindt het 2e lustrum van het International Shot Seniors Open plaats op het park van ZTC Shot. De Grade 2 status maakt dat het deelnemersveld zowel nationaal als internationaal sterk genoemd kan worden. Nederlandse spelers kunnen zo dus dichtbij huis punten behalen voor de ITF ranglijst. Lees hier meer over het toernooi.

Zuidwolde | 3 - 8 september

In het fraai geleden Zuidwolde ligt T.C. Suthwalda waar van 3 t/m 8 september de eerste editie van het ITF Seniors Open plaatsvindt. Lees hier meer over het toernooi in Zuidwolde.

Hillegom | 9 t/m 15 september

Het Flower Bulb ITF Senior Toernooi wordt voor het vierde jaar op rij gehouden op de Hillegomse Tennisclub, met 18 gravelbanen een van de grootste tennisclubs van Nederland. Tijdens dit Grade 1-toernooi in Nederland kunnen spelers in eigen land punten voor de wereldranglijst vergaren. Lees hier meer over het toernooi.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z