Haren

ITF World Tennis Tour: Haren is klaar voor tweede editie

Internationaal toptennis in Nederland kennen we natuurlijk van het ABN AMRO World Tennis Tournament en Libéma Open in Rosmalen. Een trede lager keerde dit jaar de Dutch Open in Amersfoort als challenger terug op de kalender. Maar ons land telt ook vier internationale toernooien die behoren tot de ITF World Tennis Tour.

De ITF World Tennis Tour Alkmaar, ITF World Tennis Tour The Hague powered by Burgersdijk Tennis en de Broekhuis Peugeot ITF World Tennis Tour Oldenzaal hebben reeds plaatsgevonden. Op maandag 26 augustus start last but no least de SportStroom ITF World Tennis Tour Haren.

Onder de rook van Groningen wordt de tweede editie van dit 15.000 dollartoernooi voor mannen en vrouwen georganiseerd. De 12 banen van Tennis- en Squashclub Haren (TSH) worden gebruikt als locatie voor het internationale proftoernooi, waar talenten en door omstandigheden afgezakte ervaren toppers de strijd zullen aangaan.

Jesper de Jong

Jesper de Jong
Foto: Jan Pieter Schade

De SportStroom ITF World Tennis Tour Haren biedt jonge Nederlandse spelers de kans zich te meten met buitenlandse talenten. Bij de mannen zal kersverse kampioen van de ITF in Oldenzaal Jesper de Jong de baan op komen. Ryan Nijboer, Michiel de Krom, Colin van Beem, Bart Stevens, Sidané Pontjodikromo en Max Houkes zullen gebrand zijn om het voorbeeld van de prestatie van De Jong in Oldenzaal te volgen.

Het ITF-toernooi in Haren is de laatste mogelijkheid voor spelers om punten te verzamelen voor de Red Bull Next Gen-ranking. De top3 van de ranglijst aangevuld met een wildcardspeler (toegewezen door de KNLTB) zullen op 27 september de National Final spelen voor de Markthal in Rotterdam. Zij strijden om een prijzenpot van € 2.500,- én een wildcard voor de Red Bull Next Gen Open Final in Milaan.

De top3 ziet er op dit moment zo uit:
1. Jesper de Jong
2. Ryan Nijboer
3. Amadatus Admiraal

Bekijk hier de hele Red Bull Next Gen ranglijst.

Stephanie Visscher

Stephanie Visscher
Foto: Jan Pieter Schade

Het vrouwentoernooi kent met Eva Vedder, Dominique Karregat, Stephanie Visscher en Gabrielle Mujan in ieder geval vier speelsters van eigen bodem. Dit aantal zal waarschijnlijk oplopen middels qualifiers die in het voorweekend in actie komen.

Maar er is tijdens het evenement in Haren meer te beleven dan alleen toptennis. Voor trainers is er op maandagochtend om 09.00 uur een workshop met als thema: talentontwikkeling. Deze workshop wordt gegeven door Kenneth Bastiaens, die ook op dinsdagochtend een lezing geeft voor sportdocenten. Op de openingsavond is er om 19.30 uur een sponsorborrel, waar KNLTB-voorzitter Roger Davids als spreker te gast is.

Jacco Eltingh

Jacco Eltingh

Dinsdag start het hoofdtoernooi en zal Technisch- en Commercieel Directeur bij de KNLTB Jacco Eltingh om 17.00 uur een presentatie geven hoe het Nederlandse tennis weer aansluiting bij de wereldtop moet vinden.

Op dinsdag- woensdag- en donderdagavond organiseert de KNLTB om 19.30 uur een bijeenkomst voor verenigingen. De onderwerpen variëren van duurzaamheid tot padel. Bekijk hier het programma.

Woensdag is gereserveerd voor Kids Day en vanaf donderdag is er een mogelijkheid om een driegangen diner te reserveren.

Kortom; het is van 26 augustus tot en met 1 september goed toeven in het ‘Wassenaar van het Noorden’.

Meer informatie over de SportStroom ITF World Tennis Tour Haren vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z